Her er danskernes konkrete ønsker til medierne


Her er danskernes konkrete ønsker til medierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På hjemmesiden antennerneude.dk har kulturministeren spurgt danskerne om deres medieønsker i syv kategorier. Dette er, hvad vi vil have og hvorfor:

1
Danskerne har på hjemmesiden antennerneude.dk kunnet fortælle kulturminister Mette Bock (LA), hvad de har af ønsker til medierne og hvorfor. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Underholdning: Vi vil have dansk fiktion og drama, satire og humor. Vi er delt, når det handler om reality tv, nogle vil have det, nogle vil ikke. Underholdningen giver os fællesskab og familietid, adspredelse og hygge og stof til eftertanke.

 

2

Nyheder, aktualitet og debat: Her ønsker vi at få overblik og aktuel information på lokale, nationale og internationale områder, men vi vil også have den dybe baggrund.

Det giver os oplysning og demokratisk dannelse. Det er vigtigt for os, at nyhederne er neutrale og uafhængige, og at der eksisterer troværdige platforme, som vi stoler på.

3

Kultur: Vi vil have transmissioner fra kulturinstitutionerne i København, Det Kongelige Teater og operaen, mere fra de klassiske kunstarter og et mangfoldigt musikudbud - ikke bare de øjeblikkelige hit.

Kulturen giver os indblik i vores egne livsformer, udblik mod andre livsformer.

 

4

Dokumentar: Vi efterspørger naturprogrammer - især om dansk natur, programmer om historie og kultur og kritiske, journalistiske, undersøgende dokumentarer om samfundsforhold og sociale problemer.

Begrundelsen er, at vi dermed får indsigt og forståelse, flere nuancer og gode fortællinger.

 

5

For børn: Her vil vi have tilbud på både tv og nettet. Vi vil have DR's børnefjernsyn og nyheder i børnehøjde - de to sidste ønsker er primært blevet fremført af voksne.

Vi vil have, at der er kvalitet og pædagogisk tanke bag, og at voksne trygt kan lade børn se det uden reklamer. Og så vil vi gerne have, at voksne gider at se med, så generationer kan være sammen på tværs.

 

6

For unge: Mere ungdoms-tv, der er for meget fokus på de alleryngste (mener især teenagerne). Noget om seksualitet og teenageliv. Mere af samme skuffe som den norske tv-serie "Skam".

Det skal være dannende, oplysende, relevant og brugbart, når man er på vej ind i voksenlivet, og det skal udkomme på forskellige platforme (som "Skam").

7

Sport: Fodbold og håndbold bliver overeksponeret. Vi vil have flere forskellige sportsgrene og mere diversitet og ligestilling - bedre vilkår for idræt for kvinder og handicappede.

Sport vil vi have, fordi de store begivenheder samler os, fordi sport i medierne motiverer til egen udfoldelse, og fordi eksponering af små sportsgrene gør dem mere levedygtige.

 

Dette er konklusioner fra borgernes bidrag på hjemmesiden antennerneude.dk, som er uddraget af phd.-stipendiaterne Sofie Flensburg og Sune Holm Pedersen, Københavns Universitet.

Her er danskernes konkrete ønsker til medierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce