Søvndal: - Jeg kommer ikke krybende

Dar var kold luft mellem Villy Søndal og Stephanie Lose på valgaftenen, da Lose indgik en konstitueringsaftale uden at invitere SF indenfor. SF har ikke tænkt sig at tislutte sig aftalen. Foto: Lars Juul

Søvndal: - Jeg kommer ikke krybende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods et kanonvalg for partiet og et personligt stemmetal på 69.841, står Villy Søvndal udenfor indflydelse og konstitueringsaftalen. Alligevel har Villy Søvndal på ingen måder planer om at forsøge at komme med i aftalen.

Selvom regionsrådsformand Stephanie Lose (V) har åbnet en dør for SF og inviteret dem med i det nye regionsråds konstitueringsaftale, skal hun ikke forvente et opkald fra Villy Søvndal.

- Jeg har ikke tænkt mig at komme krybende og ligesom Enhedslisten bede om at få lov til at tilslutte os en aftale, andre har forhandlet, siger han.

Villy Søvndal blev en af valgaftenens helt store stemmeslugere. Med 69.841 var han den kandidat, der fik næstflest stemmer, kun overgået af Stephanie Lose (V). Selvom han er glad for de mange personlige stemmer, kan frygten for at stå udenfor indflydelse ikke lade være med at skygge for glæden.

- Hvis formanden vil fortsætte med at bruge magten på at holde os udenfor, så er det jo klart, at vi kan komme til at så udenfor indflydelse. Det kan ingen på jorden forhindre hende i. Men vi kommer ikke til at sidde henslængt i et hjørne. Vi vil blande os med udspil, idéer og kritik, siger Søvndal.

Forstår ikke straf

Det var især en hård tone under valgkampen mod Venstre, der fik Stephanie Lose til at indgå en konstitueringsaftale uden at invitere SF indenfor. Det fik Søvndal til blandt andet at kalde Lose for "tøsefornærmet". To dage efter valget mener den tidligere udenrigsminister stadig, at regionsrådsformanden overreagerer.

- Jeg har været med i valgkampe siden 1977, og jeg har aldrig deltaget i et valg med blidere ordvalg end det her. Så jeg forstår ikke fornærmelsen. Jeg forstår det slet ikke. Jeg kunne måske forstå det, hvis det var en kinesisk leder, der ikke er vant til demokratiske valg, siger han.

Der var kold luft mellem dig og Lose på valgaftenen. Som det ser ud nu, er det så overhovedet muligt at starte et samarbejde?

- Det kan vi sagtens. Vi søger indflydelse, og så vil jeg tror, at Lose vil tø op igen efter noget tid. Jeg forstår ikke, hvorfor vi skal straffes, og hvor langt tids straf, der er udmålt. Men jeg regner med, at hun bliver glad igen, og så er vi klar. Det skal der ikke herske nogen tvivl om, siger Villy Søvndal.

 

Søvndal: - Jeg kommer ikke krybende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce