Aktiviteter for hele familien: Julemanden og hans værksted er på vej til Jelling

Alle er velkommen i julemandens værksted i den gamle Fakta-bygning, fortæller Irene Uhrbrand og Niels Kjærgaard fra Jelling Turist- og Handelsstandsforening. Foto: Anders Kynde

Aktiviteter for hele familien: Julemanden og hans værksted er på vej til Jelling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Traditionen tro har julemanden lovet at aflægge et besøg i Jelling, for der er jo et juletræ, der skal tændes. Men allerede dagen inden julemandens ankomst, åbner han sit værksted i den gamle Fakta-bygning.

Jelling: I denne weekend starter julen for alvor i Jelling. Både lørdag og søndag står Jelling Turist- og Handelsstandsforening for aktiviteter ved Gorms Torv.

Lørdag ser et nyt tiltag dagens lys, når der kommer liv i den gamle Fakta-bygning ved Gorms Torv. "Julemandens værksted" hedder konceptet, og hvad går det mon helt præcist ud på? Ifølge Niels Kjærgaard fra Jelling Turist- og Handelsstandsforening har man skabt et produkt, som ingen andre i kommunen kan matche:

- I julemandens værksted kan alle komme helt gratis og prøve de mange aktiviteter. Her kan man prøve at lave alt fra mini-palisader til fuglehus, julepynt, pebernødder eller smykker. Og så er det helt gratis, siger Niels Kjærgaard.

I første omgang er aktiviteterne planlagt til at foregå lørdag 1. december, lørdag 8. december, søndag 16. december og lørdag 22. december - alle gange fra klokken 10 til 14.

- Det er fantastisk, at vi har fået lov at låne 900 kvadratmeter midt inde i byen. Set fra et handelsmæssigt synspunkt er vi selvfølgelig kede af, at bygningen står tom, og hvis vi kunne leje den ud, havde vi også gjort det, men i øjeblikket står det ikke lige for, siger han.

Juletræstænding på Gorms Torv
  • 13.30: Skattejagt ved Rema 1000
  • 14.00: Boderne åbner
  • 14.45: Velkomst ved Irene Uhrbrand, formand for Jelling Turist- og Handelsstandsforening
  • 14.50: Julemanden og nisserne ankommer i hestevogn
  • 15.00: Tale ved borgmester Jens Ejner Christensen, der overlader tændingen af juletræet til julemanden
  • 15.15: Sang og dans omkring juletræet
  • 15.45: Uddeling af slikposer til børn under 14 år
  • 16.00: Julemanden drager hjem

Juletræet tændes

Den seneste uge har byens juletræ på Gorms Torv stået klar - klar til at blive tændt af julemanden. Og det sker søndag eftermiddag på torvet, hvor der er gang i aktiviteterne fra klokken 13.30 til 16.00.

Her er der gang i boderne, hvor der kan købes alt fra småkager, gløgg, æbleskiver til lokalt brygget øl og kandiserede æbler.

Selve juletræstændingen med julemanden og hans nisser i spidsen foregår omkring klokken 15.

Se eller gense avisens musikvideo om Jul i Jelling

Aktiviteter for hele familien: Julemanden og hans værksted er på vej til Jelling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce