Efter 19 år er det nok: Chef for turistmagnet siger stop

Hans Ole Matthiesen stopper som leder af Kongernes Jelling pr. 31. januar. "Sjælen er fløjet, og nu vil kroppen med," siger han poetisk om følelsen af, at ikke kan kaste det nødvendige antal timer ind i den udvikling, som Kongernes Jelling står overfor. Han har ikke haft mange rolige stunder, siden en storm ombygning af Kongernes Jelling gik i gang i 2013 og endte med en ottedobling af gæstetallet. Arkivfoto: Hasse Frimodt

Efter 19 år er det nok: Chef for turistmagnet siger stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19 års ledelse har kostet mange timer. Så nu - før endnu et udviklingshop - er det tiden til at stå af, mener Hans Ole Matthiesen.

Jelling: For første gang nogensinde skal Kongernes Jelling skifte leder. Museumschef Hans Ole Matthiesen har været med fra starten 1. december 2000, men 31. januar er det slut.

Egentlig ville han gerne stoppe allerede til nytår men valgte at tage januar med, så han kan afslutte regnskab og budgetlægning. Faktisk er han blevet bedt om at blive lidt længere, men det har han sagt nej til. Han citerer Neil Youngs berømte ord fra sangen Hey Hey My My (Out of the Blue): "It's better to burn out than to fade away".

Vi har på fjerde år leveret en kanonsæson. Jeg havde troet, det ville klinge af, men det sker ikke. Tværtimod har kommunen købt Anesminde, så der kan komme en ny stor udvikling af et nyt Kongernes Jelling. Det kræver en chef, der er villig til at smide rigtig mange timer ind i det udviklingsarbejde. Jeg har så rigeligt leveret mine timer gennem de sidste 19 år.
Hans Ole Matthiesen

Jeg har leveret mine timer

- Vi har på fjerde år leveret en kanonsæson. Jeg havde troet, det ville klinge af, men det sker ikke. Tværtimod har kommunen købt Anesminde, så der kan komme en ny stor udvikling af et nyt Kongernes Jelling. Det kræver en chef, der er villig til at smide rigtig mange timer ind i det udviklingsarbejde. Jeg har så rigeligt leveret mine timer gennem de sidste 19 år, siger Hans Ole Matthiesen med eftertryk.

Han haft et halvt års orlov i 2017, fordi han "var så brugt" efter en hektisk byggeperiode og en ottedobling af besøgstallet fra en dag til den næste efter genåbningen i juni 2015. Som det ofte går med folk på orlov, opdagede også han, at der er et liv uden for palisadehegnet.

Regentbesøg i overmorgen

- Jeg fik en anden hjerterytme, men nu er jeg på vej tilbage mod den gamle tilstand. Jeg kan få hjertebanken ved tanken om det udviklingsarbejde, der venter. Kan jeg tage en sæson mere på dette niveau? Jeg tror ikke, det er sundt. Og det siger mine omgivelser også. Jeg har haft så mange gode år her, at jeg vil være ked af at gøre dem dårlige til sidst. Jeg er stolt af det, det er blevet til og synes, jeg har sat nogle fede fingeraftryk, siger han.

Beslutningen modnedes i løbet af oktober.

Han blev 1. december 2000 ansat på Kongernes Jelling, på hvad han kalder den mest kaotiske arbejdsplads, han nogensinde har set. Og fik at vide, at to dage senere ville regentparret møde op for at indvi stedet. Siden er antallet af medarbejdere gået fra 4 til "nogen og tredive". Besøgstallet, der en overgang var under 15.000 årligt, når igen i år op omkring 226.000.

Nej til pensionistliv

Hans Ole Matthiesen er 64 år, men han ser ikke frem mod en pensionisttilværelse, forsikrer han.

- Det bliver vist aldrig mig. Jeg har kigget efter nye udfordringer, og dem har jeg fundet. Hvad jeg skal lave, fortæller jeg ved et farvel-arrangement i Kongernes Jelling, fortæller han.

Dog vil han fortsat tage rundt som foredragsholder. Han fortsætter med at bo i Fredericia en rum tid endnu. Og så vil den gamle mesterroer (DM guld sidst i 1970'erne) tage et tag eller to i årerne igen. Også han andet fag, fuglekiggeriet, trækker i ham.

Onsdag den 16. januar mellem klokken 16 og 18 holder han farvelarrangement i Kongernes Jelling.

Efter 19 år er det nok: Chef for turistmagnet siger stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce