Far, søn og datter i samme band: Der er kærlighed til forskel

I Fætter K Band spiller Kristian Løhde Kærsaa på bassen, og han er glad for, at de andre musikere - heriblandt hans søn og datter - vil have ham hængende på den. Foto: Mette Mørk

Far, søn og datter i samme band: Der er kærlighed til forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en særlig ting for Kristian Løhde Kærsaa, at han har søn og datter med i sit Fætter K Band.

Jelling: Kristian Løhde Kærsaa har skrevet børnesange de sidste 30 år. Det vil sige, han har skrevet dem - og sunget dem, siden hans børn var små.

Nu er de selvsamme børn en del af det band, han har udgivet sangene med. Blandt de tre kolleger i Kristian Løhde Kærsaas Fætter K Band er datteren Signe Marie Løhde Nielsen forsanger, og sønnen Rasmus Løhde Nielsen spiller klaver.

For farmand er det fantastisk at kunne spille med sine børn, og det er noget andet end det, han har prøvet i de bands, han tidligere har været med i.

- Der er kærligheden til forskel, men det er ikke bare far og børnene, der spiller sammen - vi er et band. Men vi er nok ekstra søde ved hinanden, og vi siger det på den gode måde, hvis der er noget, vi gerne ser ændret, siger Kristian Løhde Kærsaa.

- Musik er vores håndværk

Han fortæller, at han er stolt af, hvor godt bandet rent faktisk spiller, og at de overhovedet gider at have deres far hængende ovre på bassen.

Men på samme måde som så mange andre familier har et fællesprojekt, så er musikken blevet deres.

- Det er ligesom, hvis alle i familien havde været håndværkere, og man så byggede et hus sammen. Musikken er bare vores håndværk, så derfor har vi lavet et band. Vi har altid haft et fælles minde i musikken, og det her album har gjort os endnu tættere. Vi skriver jo sammen hver dag, så på den måde er det dejligt med et familieprojekt, siger Kristian Løhde Kærsaa.

Bor i hele landet

Med et album i bagagen skal Fætter K Band nu til at spille koncerter blandt andet på forskellige skoler. Her kommer dog en lille logistisk udfordring. Farmand bor i Jelling og arbejder som musiklærer i Middelfart; sønnen bor i Haderslev, hvor han er musikskolelærer; og datteren bor i København og arbejder der som skolepsykolog.

Sidste medlem i bandet er Axel Sommerby, der bor i Børkop og - når han ikke spiller trommer i Fætter K Band - arbejder som ambulancebehandler. Han har spillet sammen med Kristian Løhde Kærsaa de sidste 15 år, så han er også en del af familien, fortæller Kristian Løhde Kærsaa, der tror på, at det nok skal være muligt for de fire at spille koncerter.

- Vi kommer til at skulle flexe lidt, men det skal nok lykkes, siger han.

Far, søn og datter i samme band: Der er kærlighed til forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce