Fra 18 til 11 millioner kroner: Specialskole skal prioritere hårdt i udvidelses-ønsker

Skovagerskolen har endelig udsigt til at få gjort noget ved mange års pladsmangel. Byrådet har netop frigivet en anlægsbevilling på 11 millioner kroner. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Fra 18 til 11 millioner kroner: Specialskole skal prioritere hårdt i udvidelses-ønsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JELLING - Vi kommer til at foretage en benhård prioritering i vores byggeønsker for at få pengene til at slå til.

Sådan lyder det fra Skovagerskolens ledelse, efter at Vejle Byråd har givet en anlægsbevilling på 11 millioner kroner til en udvidelse af skolen.

Skoleleder Tage Jørgensen og administrativ leder Find Balle kan nu forvente halvandet år i byggeriets tegn. De 11 millioner kroner, skolen har fået som ramme, skal holdes op imod, at behovet for udvidelse sidste år fik et prisskilt på 18 millioner kroner.

Fra 18 til 11 millioner

- Vi håber, at der kan komme et dispositionsforslag før sommerferien, så der kan laves udbudsmateriale og licitation i efteråret. Vi vil gerne være klar med den udvidede skole til starten af skoleåret i august 2018, siger Tage Jørgensen.

Snart starter en møderække, hvor det skal afklares med personale og bestyrelse, hvad der er vigtigst.

Både ledelsen og de ansatte ønsker en idrætssal og flere fleksible lokaler, der kan rumme meget små grupper. Der skal også skaffes bedre forhold til medarbejderne. Kravene i 2014 til arbejdspladsindretning til personalets forberedelser tog mange kvadratmeter fra andre formål. Dilemmaet er, at alene ønsket om en idrætssal sluger halvdelen af beløbet.

Anderledes behov

Skovagerskolen er en specialskole for elever med store handicaps. Derfor er behovene til byggeriet anderledes, end når andre skoler skal udvide.

- Vi har ikke som andre skoler brug for faglokaler. Til gengæld har vi særlige hensyn, fordi vi gerne skal kunne skærme eleverne mod lyd, lys og store grupper. Det er et problem for vore elever, når vi har for lidt plads. Vi håber, vi kan bygge og udvide, så vi sænker frustrationniveauet, så vores elever bliver mindre udadreagerende, Det giver problemer, når man reagerer med en to-årigs psyke men en 13 årigs fysik, forklarer Tage Jørgensen og Find Balle.

Skolen er i 1994 bygget til 72 elever. Lige nu er der 93. De første skitser taler om ekstra 1000 kvadratmeter. I øjeblikket bliver skolen nødt til at leje sig ind i lokaler på Jelling Friluftsgård, i Gormshallen og i pavilloner ved skolen.

Langt tilløb

Skovagerskolen har længe bedt om mere plads.

Allerede i år 2000 søgte skolen penge hos Vejle Amt, som den da hørte under. Der var reserveret et beløb, men efter kommunereformen opstod tvivl om det fremtidige elevtal, fordi de nye kommuner måske ville løse opgaven selv. Men elevtallet har holdt sig stabilt i underkanten af 100.

Fra 18 til 11 millioner kroner: Specialskole skal prioritere hårdt i udvidelses-ønsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce