Højskole overgår sig selv: Travl aktivitetsdag i støbeskeen

Brandbjerg Højskole har i en del år været med i naturens dag, der i år holdes 9. september mellem klokken 12 og 20. Arkivfoto

Højskole overgår sig selv: Travl aktivitetsdag i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandbjerg Højskole lover flere aktiviteter end nogensinde før, når der er naturens dag den 9. september.

Brandbjerg: Gennem en stribe år har det været en tradition, at Brandbjerg Højskole deltager i naturens dag. Sådan bliver det også i år, hvor datoen 9. september er udnævnt til naturens dag med arrangementer over hele landet.

Der bydes på både friluftsoplevelser, markedsstemning med lokale handlendes boder og familiehygge i højskoleparken på kanten til Grejsdalen.

Højskolen bebuder, at i år vil der være flere aktiviteter end nogensinde før. En nyhed er opvisning med rovfugl.

Mange står bag naturens dag
Mange står bag et arrangement som lokaludgaven af naturens dag 9. september. Den er arrangeret af Brandbjerg Højskole og Brandbjerg Højskoles Venner (BHV) i sam­arbejde med frivillige fra:

Grejs-Holtum Jagtforening, Røgeriet Egtved, Gorms Orienteringsklub, Vinens Verden, Jelling Bryggeri, Klaus Andersen honning, Runefolket fra Ådal, Engmark Ismejeri, Hovedkær Lokalråd, Vejle Bueskyttelaug, Brandbjerg Højskoles Klatre­klub og Brandbjerg Højskoles Elevforening

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. Hvert år har et tema - i år er det "Bevægelse i naturen".

Naturens dag blev afviklet første gang 2004.

Hør om højskolen selv

Andre aktiviteter er dragebyggeri med fælles opsendelse af produkterne, klatring på bouldervæg og i træer, bueskydning, orienteringsløb, snitteværksted, snobrødsbagning, fuglekassebyggeri, yoga-i-parken og æblemosteri. Man må gerne tage egne æbler med. Emballage til mosten kan købes på stedet.

Højskolen benytter også lejligheden til at gøre opmærksom på sig selv med en rundvisning og med tilhørende fortælling om visionerne for Brandbjerg.

En anden valgmulighed tur på den "nye" "vandrerute mellem Jelling og Vejle - Grejsdalsstien - der blandt andet snor sig gennem den urørte Brandbjerg Fredsskov.

Friluftsmenu

Sådan en opremsning af mulige aktiviteter kan gøre enhver gammelhungrig. Dét er der også taget højde for. Højskolen er klar med fritidsmenu og fællesspisning i parken på naturens dag klokken 18. Egtved Røgeri laver helstegt pattegris og Brandbjergs økologiske køkken serverer tilbehør til afslutning på dagen.

Det koster 80 kroner og 50 kroner, hvis man er under 15 år. Tilmelding skal ske senest den 3. september efter "først-til-mølle princippet'" Skriv til bh@ brandbjerg.dk eller ring til 75 87 15 00.

Det er kun deltagelse i friluftsmenuen, der kræver tilmelding. Ellers møder man bare op.

Højskole overgår sig selv: Travl aktivitetsdag i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce