Jelling-monumenterne skal bruges som lokkemad

Et eksempel på et af de billeder, der er fra Jelling. Foto: Thomas Høyrup Christensen

Jelling-monumenterne skal bruges som lokkemad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syddanmarks tre verdensarvs-attraktioner - heriblandt Jelling-monumenterne - er gået sammen i et turismeprojekt, og det har blandt andet betydet, at de nu har oprettet en billeddatabase, som rejsebureauer og lignende kan bruge til at promovere området med og dermed tiltrække flere turister.

Jelling: Omtale, omtale, omtale.

Jo mere, man kan få af det, jo flere kunder kan man lokke i butikken. For Syddanmarks tre verdensarvs-attraktioner handler det om at tiltrække turister, og nu er de klar med et nyt middel for at få det til at lykkes.

De tre attraktioner på Unesco's verdensarvsliste - Jelling-monumenterne, Christiansfeld og Vadehavet - har i to år samarbejdet om at udvikle bæredygtig kvalitetsturisme, tiltrække internationale gæster og øge den fælles synlighed via særligt sociale og digitale medier.

Seneste nye er, at de har skabt en billeddatabase, der skal gøre det nemmere for turismeaktører, rejsebureauer og medier at lave markedsføring og netop lokke turister til regionen.

- Jelling har været længst på verdensarvslisten i Danmark - i 25 år. Men der er stadig store grupper af turister, der ikke ved det. Det skal vi gøre noget ved sammen med alle, der arbejder med turisme her i området. I den forbindelse er den nye database en kæmpehjælp, siger Morten Teilmann-Jørgensen, Museumschef ved Kongernes Jelling, i en pressemeddelelse.

Syddanmarks tre verdensarvs-steder
Christiansfeld:Byen blev grundlagt i 1773 af brødremenigheden, der med en stringent byplan og arkitektur udtrykte stærke værdier om ligeværd og fællesskab. De vigtigste bygninger omkranser Kirkepladsen ved Brødremenighedens Kirke i centrum. Christiansfeld er en levende verdensarvsby.

Jelling-monumenterne:

For over 1.000 år siden skabtes monumenterne i Jelling, som er blevet et symbol på, at Danmark blev samlet til et rige og overgik fra hedenskab til kristendommen. De to enorme gravhøje med runestenene rejst af kongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand er en vigtig del af nationens identitet.

Vadehavet:

Vadehavet blev optaget som verdensarv i 2014 som et unikt naturområde med en enorm rigdom af liv - blandt andet tælles trækfuglene i millioner. Et af de storslåede naturfænomener er, når flere hundrede tusinde stære danser på himlen, og ligeledes tidevandets dynamiske påvirkning af vådområdet bidrager til fascinationen. Verdensarvsområdet indgår også i Nationalpark Vadehavet, som er Danmarks største.

Danmarks syv verdensarvssteder:

Syv danske attraktioner er på Unesco's verdensarvsliste tæller derudover: Roskilde Domkirke, Kronborg Slot, parforcejagtlandskaber i Nordsjælland og Stevns Klint.

Kilde: Verdensarvssteder i Syddanmark
Vadehavet fra sin smukkeste side. Foto: Thomas Høyrup Christensen
Vadehavet fra sin smukkeste side. Foto: Thomas Høyrup Christensen

Billeder, film og tekst på tysk

Billeddatabasen er en udløber af et udviklingsprojekt, som er støttet af Region Syddanmarks kulturpulje og seks kommuner, og som Business Region Esbjerg står i spidsen af. Den indeholder her ved premieren flere end 400 billeder og film fordelt på 41 produkter, og der er tekster på dansk, engelsk og tysk. Alt sammen noget, som nu kan bruges til at lokke turister til regionen.

- Vi tror på, at vi for at få endnu flere danske og internationale turister til at rejse til vores område må inspirere dem med tekst og billeder af høj kvalitet. Nu har Unesco-turismen i Syddanmark fået sin egen database, som turismeaktører frit kan downloade fra og bruge i deres markedsføring, siger projektmedarbejder Troels Larsen fra Business Region Esbjerg.

Han fremhæver blandt meget andet verdensarvsfilmen "Generations", der fik en tredjeplads ved rejsemessen ITB Berlin i marts 2019. Filmen er en del af det syddanske udviklingsprojekt.

Billeddatabasen findes på www.syddanskverdensarv.dk, og billederne er gratis at bruge, så længe man nævner fotografen.

I Billeddatabasen kan man blandt andet finde dette billede af Christiansfeld. Foto: Thomas Høyrup Christensen
I Billeddatabasen kan man blandt andet finde dette billede af Christiansfeld. Foto: Thomas Høyrup Christensen

Jelling-monumenterne skal bruges som lokkemad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce