Jelling skal tiltrække flere "cykelvikinger"

Palisade og pedaler i skøn forening bliver nok et mere almindeligt syn i Jelling i fremtiden. Foto: Kongernes Jelling

Jelling skal tiltrække flere "cykelvikinger"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturarvssteder skal være bedre til at tiltrække cyklister, og derfor er Kongernes Jelling torsdag vært for en international workshop om de udfordringer, bilerne skaber, og hvordan blandt andet cyklende gæster kan være en del af løsningen.

Jelling: Det handler en lille smule om vikinger, men mest om cyklister, når deltagere fra hele Europa torsdag 25. april kommer til Jelling.

Det er Kongernes Jelling, der er vært for en international workshop, som skal få kulturarvssteder til at blive bedre til at tiltrække cyklister. Workshoppen er en del af et større EU-projekt.

Og hvorfor er netop Kongernes Jelling interessant i denne sammenhæng? Jo, oplevelsescentret - og Jelling generelt - ligger på den cykelrute, der hedder EuroVelo 3, og som går fra Santiago de Compostela i Spanien og hele vejen op til norske Trondheim.

- Ruten går faktisk lige uden for vores dørtrin, så det var helt naturligt, at vi kom med i projektet, siger museumschef Morten Teilmann-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Parkering i Jelling

Deltagerne fra blandt andet Spanien, Frankrig, Belgien og Tyskland kommer til Jelling for at høre gode bud på, hvordan man kan flytte noget af biltrafikken over på cyklerne. Mange kulturarvssteder oplever stigende besøgstal og dermed også flere biler omkring deres attraktioner.

Det gælder også i Jelling, hvor man skal være bedre til at tiltrække "cykelvikinger", som Kongernes Jelling selv kalder dem.

- Det er ingen hemmelighed, at der er udfordringer med parkeringen her i Jelling. I højsæsonen er der kamp om pladserne, så vi vil meget gerne høre om gode løsninger, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

Jelling er med på Unesco's Verdensarvsliste og har derfor en særlig pligt til at værne om monumenterne. Derfor skal Kongernes Jelling også fortælle de andre deltagere om, hvad man gør her.

- Vi har ikke været særlig gode til at gøre det attraktivt for cyklister, så det vil vi arbejde mere på nu, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

Jelling skal tiltrække flere "cykelvikinger"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce