Jellingløbet overgår sig selv med en enkelt løber

Her gik starten på den længste løberute på 10,1 kilometer. Foto: Jellingløbet

Jellingløbet overgår sig selv med en enkelt løber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præmieoverrækkelsen regnede væk, da der onsdag aften var løb i Jelling. Men derudover var Jellingløbet en succes, og man kunne endda mønstre en løber mere end sidste år.

Jelling: Sidste år deltog 905 motionister i Jellingløbet, så der var en pæn jubel, da man onsdag aften lige inden starten på dette års udgave kunne annoncere, at tallet var landet på 906 deltagere.

- Vi er rigtig glade for, at det lykkedes at samle så mange løbeglade folk. Derudover havde vi cirka 80 hjælpere i gang. Nogen har naturligvis været i gang længe med planlægning og så videre, mens andre kommer og løser en helt konkret opgave på dagen. Der er brug for mange hænder, og det kan kun lade sig gøre ved fælles, frivillig hjælp, lyder det fra Annett Lassen, der er med til at arrangere løbet.

Man kunne forud for løbet fristes til at tro, at godt vejr havde fået den sidste flok til at troppe op og melde sig til i sidste øjeblik, så man overgik sidste års antal. Men det tror Annett Lassen ikke på.

- For to år siden lå alt i vand, og der kom alligevel 80 eftertilmeldinger, så der er altid nogen, der melder sig på til sidst. I år er det lige, som det skal være. Der er noget, hvor de fleste kan være med - store som små, der er en god stemning, og så er det min fornemmelse, at byen bakker godt op om arrangementet, siger hun.

Vi har haft en dejlig aften med Jellingløbet nummer 38. Vejret var perfekt til løbene, men da vi kom til præmieoverrækkelsen, fik vi en kæmpe tordenbyge. Det var en skam, det ødelagde vores afslutning lidt.
Annett Lassen, medarrangør af Jellingløbet
De hurtigste til årets Jellingløb
Jellingløbet består af seks forskellige ruter.

Her er dem, der kom først over målstregen:
  • 2,7 kilometer løb - Frederik Nørtoft i tiden 9:48
  • 5,8 kilometer løb - Claus Andrés i tiden 20:44
  • 10,1 kilometer løb - Andreas Laursen i tiden 38:37
  • 4,0 kilometer walk - Hussin Sahla i tiden 25:03
  • 6,0 kilometer biathlon - Anne Madsen fra Vejle Biathlon i tiden 30:15
  • 7,7 kilometer trail - Jens Erik Meldgaard i tiden 33:17
Traditionen tro starter løbet med fælles opvarmning. Foto: Jellingløbet
Traditionen tro starter løbet med fælles opvarmning. Foto: Jellingløbet

Store hold med

En bedre forklaring på det høje deltagerantal skal måske findes i, at der er en del store hold med. Blandt firmaer stillede Dansk Maskincenter A/S med det største på 31 deltagere, mens Jelling Friskole med 61 deltagere var det største skolehold. De høstede endda syv medaljer undervejs.

Største hold skulle findes i efterskole-kategorien, hvor Sdr. Felding Efterskole kom med 68 deltagere. I kategorien "øvrige" var Fårupgård Ungecenter størst med 62 deltagere. Så alene de fire største hold i de forskellige kategorier mønstrede 222 løbere.

Deltagere i biathlon-løbet skulle en tur forbi Gormshallen og skyde. Foto: Jellingløbet
Deltagere i biathlon-løbet skulle en tur forbi Gormshallen og skyde. Foto: Jellingløbet

Livemusik og hård rute

God stemning og noget for alle er to grundelementer for Jellingløbet. I år blev den gode stemning blandt andet hjulpet på vej af livemusik i et område nær golfbanen, som mange løbere kommer forbi. Dog ikke alle, for med seks forskellige ruter blev løberne sendt i flere forskellige retninger.

Blandt andet tog 46 løbere turen forbi Gormshallen, hvor der var skydning som del af en biathlon-rute. Der var Anne Madsen fra Vejle Biathlon i øvrigt hurtigst i tiden 30 minutter og 15 sekunder.

En anden rute, der også bød på lidt mere udfordring end bare løb, var den 7,7 kilometer lange trail-rute, der foregår mere i den fri natur end på veje og stier. Her havde arrangørerne blandt andet sørget for, at løberne skulle forcere en bæk og en voldsom stejl skrænt for at gøre ruten hårdere end sidste år. Missionen lykkedes.

- Tilbagemeldingen fra løberne var, at ruten var hård i år med mange højde meter. Men det plejer ikke at afskrække en rigtig trail-løber, fortæller Annett Lassen.

Noget, der kunne have afskrækket de fleste, var til gengæld det uvejr, der trak ind over Jylland onsdag aften. De fleste løbere nåede dog i mål, og det var først til præmieoverrækkelsen, at himlen åbnede op for sluserne.

- Det var en skam, det ødelagde vores afslutning lidt, fortæller Annett Lassen, der dog samlet set glæder sig over årets udgave af Jellingløbet.

Jellingløbet overgår sig selv med en enkelt løber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce