Jubilæum samlede badende i alle aldre

Nogle gik straks i vandet, der via solfangere holder en temperatur på 25 grader, også når der er koldt i luften som i lørdags.Foto: Michael Svenningsen

Jubilæum samlede badende i alle aldre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JELLING - Selv om temperaturen kun lige havde sneget sig op omkring de 10 grader, var der lang kø foran Jelling Friluftsbad lørdag formiddag lidt i 10. Godt 50 gæster stod klar med deres badetøj i tasker og poser til at få lov til at komme ind i friluftsbadet, da det klokken 10 slog dørene op for endnu en sæson.

Denne sæson er noget særligt for Jelling Friluftsbad. Den 22. maj er det nemlig 50 år siden, at en gruppe frivillige gik sammen for at grave ud til et badebassin, så Jellings vandhunde kunne have et sted af få stillet svømmelysten.

- Der er ikke så mange friluftsbade tilbage rundt omkring. Jeg har selv været med til at lukke Mølholmbadet, så det har jeg ikke lyst til skal ske igen. Men der er stadig masser af interesse for friluftsbadet her, fortæller Lars Mikkelsen, der står for den driften af friluftsbadet, der ejes af Vejle Kommune.

Alle aldre

Friluftsbadet bød på morgenmad, kaffe og kagemand i anledning af jubilæet.

Én af de fremmødte var Bente Dupont på 72 år. Hun har siden 1978 haft det som fast del af sin morgenrutine at tage en tur i friluftsbassinet, før dagen for alvor gik i gang.

- Der er noget særligt ved at svømme under åben himmel. Jeg kan se forandringerne i vejret, og der er højt til himlen. Jeg håber, jeg kan blive ved i mange år - vi skulle gerne nå at fejre guldbryllup, friluftsbadet og jeg, fortæller hun.

I det store bassin var Camilla Friis på 13 år, Signe Marloth, Anna Andersen og Frida Zakia alle på 12 år nogle af de første til at hoppe i det 25 grader varme vand. De var alle enige om, at Jelling Friluftsbad kan noget særligt, som ikke kan fås i svømmehallen eller på stranden:

- Der er mere at lave her. Her er vipper og rutsjchebane samtidig med, at man kan være udenfor, men uden vandet er alt for koldt, sagde Signe Marloth, mens de tre andre gav hende ret.

Flere gæster

Jelling Friluftsbad oplevede i sine 10 første leveår over 700.000 badegæster. Efterfølgende dukkede flere friluftsbade op, og den øgede konkurrence betød færre gæster. Men de seneste par år er besøgstallet begyndt at stige. I 2012 hoppede 6.000 i bassinet, men 2014 var rekordår, hvor 13.000 gæster lagde vejen forbi friluftsbadet og i 2015 var tallet 12.000. Lars Mikkelsen håber på 15-16.000 gæster.

For Lars Mikkelsen er det vigtigt, at Jelling Friluftsbad hele tiden udvikler sig. Han mener også, det er én af årsagerne til, at svømmebadet i år kan fejre 50 års jubilæum, og ikke som mange andre af landets friluftsbade har drejet nøglen om.

- Hvis man ikke udvikler sig efter, hvad gæsterne gerne vil have, så går det galt. Vi har forsøgt at indrette friluftsbadet efter, hvad folk søger, når de eksempelvis tager syd på og lavet noget, der minder om et sommerland. Vi har liggestole, pæne og rene bassiner og læhegn. I år har vi fået endnu en trampolin og renoveret omklædningsrummene. Det eneste, vi ikke kan konkurrere på, er vejret, griner Lars Mikkelsen og fortæller, at finsk sauna og et fitness- område er noget af det, han gerne vil tilføje til Jelling Friluftsbad.

Jelling Friluftsbad har åbent alle dage frem til 28. august, men holder dog lukket under Jelling Festival. Det koster 35 kroner at komme i bassinet.
Friluftsbadet bød ved sæsonåbningen på kaffe og kagemand i anledning af, at det 22. maj er 50 år siden, det blev indviet. Foto: Michael Svenningsen
Friluftsbadet bød ved sæsonåbningen på kaffe og kagemand i anledning af, at det 22. maj er 50 år siden, det blev indviet. Foto: Michael Svenningsen

Jubilæum samlede badende i alle aldre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce