Markedsdag foran Runecentret: Det bliver en forårsfest

Der vajer også hollandske flag blandt de danske foran Runecentret, og hollændere er da velkomne til lørdagens markedsdag, men den er nok alligevel mest for de lokale borgere. Foto: Nicolai Skovgård

Markedsdag foran Runecentret: Det bliver en forårsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økologiske specialiteter i den ene ende, kunsthåndværk i den anden, og et stort telt med musik i midten. Lørdag er der markedsdag ved Runecentret, og hele Jelling er inviteret med.

Jelling: Oste, fisk, lammepølser, honning, økologisk svine- og oksekød og øl fra de to lokale bryggerier. Det er nogle af de varer, man kan finde på lørdag 4. maj, når der er markedsdag ved Runecentret. Og det er bare i den ene ende.

I den anden kommer der blandt andet keramikere, glasmagere og pottemagere, som sælger unikt kunsthåndværk.

- Det er en markedsdag, men det er også en forårsfest. Der kommer stort telt med borde og bænke i midten, hvor vi serverer morgenmad med boller fra Bagværket, og senere kommer der musik, så man kan sidde derinde og hygge, siger Pia Davidsen, der er indehaver af butikken Kræs i Runecentret, og som samtidig også er en af tovholderne på markedsdagen.

Jeg drømmer om, at vi kan få et øko-marked i byen, som måske er hernede en gang om ugen - eller at der bare kommer en af de her vogne med økologiske varer. Men det kræver, at folk virkelig bakker op om det, så nu stikker vi lige en finger i jorden og ser, hvordan det går med salg af de økologiske varer på lørdag.
Pia Davidsen, indehaver af Kræs og arrangør af markedsdag ved Runecentret

For Jelling-borgerne

Det er dog en dag, som alle butikker i Runecentret bidrager til, men som Pia Davidsen fortæller, så ligger der nok en lille drøm for hende om, at der både kommer kunsthåndværkermarked og flere økologiske specialiteter til Jelling, og nu får hun muligheden for at prøve begge dele af.

Og så er projektet støttet af BID-samarbejdet, som de forretningsdrivende og Vejle Kommune er en del af.

- Vi betaler for kaffe og morgenbrød, og vi lægger en del arbejde i det, men vi har fået penge af BID, som dækker annoncer, teltet og musikken, siger Pia Davidsen.

Pengene er en del af en pulje, som er målrettet "Meivakantie" - de såkaldte hollænderuger - men det er indtil videre ikke mange hollændere, der har kigget forbi Kræs nede i Runecentret.

- Der er jo den her voucher, hvor man kan komme ind i butikken og få nogle tilbud, og den har nul benyttet sig af. Vi har måske talt 10 turister hernede, og det var kun to af dem, som talte hollandsk. Jeg ved ikke, hvor mange der er rundt i byen, men vi ser dem ikke hernede, siger Pia Davidsen og fortæller, at markedsdagen da også i mindst lige så stor grad er en dag, der er tiltænkt de lokale Jelling-borgere.

Pia farer rundt

Selv kommer Kræs-indehaveren ikke til at være meget i butikken. Det har hun en anden til. Hun skal nemlig være en del af kunsthåndværkermarkedet i sit hverv som pottemager - og så skal hun selvfølgelig sørge for, at alt det andet kører, som det skal.

- Jeg kommer nok ikke til at stå stille særlig meget af tiden, men man kan finde mig ude på markedet og få en snak, og så skal man ind i butikken og betale, hvis man køber noget, siger hun.

Markedsdagen starter klokken 10 og slutter klokken 14.

Markedsdag foran Runecentret: Det bliver en forårsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce