Michael har rykket delikatesserne hjem på gården

Michael Skovsgaard har brugt måneder på at gøre et mørkt, koldt og tomt rum i den ene længe af gården til et spritnyt industrikøkken, hvorfra han kan lave mad til de selskaber, der bestiller menuer hos Skovsgaards Deli. Foto: Mette Mørk

Michael har rykket delikatesserne hjem på gården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gik ikke med en delikatessebutik i Jelling. Michael Skovsgaard er rykket hjem på gården med sit foretagende, hvor han efter måneders istandsættelse er klar til at lave mad til store og små selskaber. Senere følger også en lille gårdbutik og markedsdage.

Mølvang: - Der var ingenting før. Her var bare mørk og koldt.

Michael Skovsgaard står i sit nye køkkenlokale og fortæller om, hvordan det så ud for bare få måneder siden. Det er placeret i den ene længe af gården lige uden for Mølvang, hvor han og familien har boet siden 2013.

I starten af året lukkede han Skovsgaardens Deli i Jelling for at starte op hjemmefra, og efter et større arbejde med at rive vægge ned, isolere, ordne lofter, sætte døre og vinduer i og så videre, er han nu klar til at lave hjemmelavet mad til selskaber, arrangementer, catering og lignende.

Jeg synes, jeg havde et godt ry i Jelling, men der var ikke nok salg i butikken i forhold til de høje udlejningspriser, der er. Og så har det hele tiden været planen, at jeg ville lave noget her på gården.
Michael Skovsgaard, Skovsgaards Deli
Det er Michael Skovsgaards plan, at der på sigt skal mere liv på gården - blandt andet med markeder og madlavningskurser. Foto: Mette Mørk
Det er Michael Skovsgaards plan, at der på sigt skal mere liv på gården - blandt andet med markeder og madlavningskurser. Foto: Mette Mørk

Tid til familien

Det gik bare ikke med en butik i Jelling.

- Jeg synes, jeg havde et godt ry i Jelling, men der var ikke nok salg i butikken i forhold til de høje udlejningspriser, der er. Og så har det hele tiden været planen, at jeg ville lave noget her på gården, siger Michael Skovsgaard, der også har en anden ganske god grund til at flytte forretningen hjem.

- Jeg kan også være mere sammen med familien. Som kok og køkkenchef er der ikke meget tid til det, og selv om det var bedre, da jeg havde delikatessebutik i Jelling, så var jeg stadig sent hjemme, siger han.

Køkkenhaven skal også mere i brug i den mad, som Michael Skovsgaard laver. Og så vil han lave et område udenfor, der kan bruges til outdoor cooking, som han på sigt vil tilbyde kurser i. Foto: Mette Mørk
Køkkenhaven skal også mere i brug i den mad, som Michael Skovsgaard laver. Og så vil han lave et område udenfor, der kan bruges til outdoor cooking, som han på sigt vil tilbyde kurser i. Foto: Mette Mørk

Der kommer en gårdbutik

En butik er det dog ikke blevet til på gården endnu. Indtil videre er industrikøkkenet på plads, for det var det vigtigste i forhold til at tjene penge ind igen. Når der kommer en butik, er tanken, at den højest vil stå for 20 procent af omsætningen.

- Jeg laver jo brød hver tirsdag og fredag, som jeg lige nu tilbyder at køre ud til folk. Men det er meningen, at vi skal have en butik, hvor man blandt andet kan komme og hente brødet, og ellers er det planen, at man kun kan købe de produkter, vi selv laver. Den vil så kun have åbent to faste dage i ugen, fordi vi ikke vil låse os for meget til en butik, hvis der nu kommer opgaver på samme tid, siger Michael Skovsgaard.

Hjem i folks stuer

Opgaverne kunne blandt andet være social dining og private dining - to forskellige oplevelser, som bliver mere og mere populære.

- Ved private dining kommer jeg hjem i folks stue en aften, og så får de for eksempel serveret en fem retters menu. Jeg skal måske bruge deres køkken en lille smule, men det meste vil være forberedt hjemmefra, siger Michael Skovsgaard.

Ved social dining er tanken for Michael Skovsgaard, at han kommer ud til et arrangement på en udvalgt lokation og serverer for gæsterne på en mere uformel måde.

- Det kan være, at det bliver arrangeret et sted, som også gerne vil vise sig selv frem, og så kan vi kombinere det. Det handler om at komme ud og skabe noget unikt, siger han og nævner et vikingetema på Kongernes Jelling som en mulighed for at lave et arrangement, der kombinerer mad og lokation.

Store fremtidsplaner

Med køkkenet på plads er det netop social dining, private dining og andre ud-af-huset-opgaver, der satses på til at starte med. Derefter kan gårdbutikken komme på tale. Længere ude i fremtiden venter så en større idé for hele gården.

- Planen er at sætte hele længen i stand, så vi kan holde fødevaremarkeder på gårdspladsen med lokale producenter, der kommer ud og viser deres produkter frem. Det handler om at få noget liv herude. Og så vil jeg gerne have en stor sal, hvor jeg kan holde kurser - det kunne være i at lave spegepølse, pasta eller outdoor cooking, siger Michael Skovsgaard.

Ønsker man at få mad fra Michael Skovsgaard i den nærmeste fremtid, kan man ringe og bestille ved ham, eller har man en Jelling Musikfestival-billet, så vil man kunne finde ham og hans mad i den festivalbod, der sælger vin og tapas.

Michael har rykket delikatesserne hjem på gården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce