Når cykling giver mening

Her ses fra venstre holdet bag en god historie, Frits Lykke Pedersen, Allan Olesen, Jytte Thougård Pedersen, Henrik Jepsen og Jette Jepsen. Foto: Mette Mørk

Når cykling giver mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vennerne Henrik Jepsen og Anders Olesen er med på Team Rynkeby Trekanten i år - med støtte fra familie, Din frisør i Jelling og frisørens mand.

Jelling: Da 48-årige Henrik Jepsen for 15 år siden cyklede sin første tur sammen med sin gode ven Anders Olesen, var han tæt på at lave en Bjarne Riis.

I 1997 smed den danske cykelstjerne med sin cykel i Tour de France, og det samme havde Henrik Jepsen lyst til i 2003, da han som ny cykelrytter ikke magtede at passere en bakke tæt på Fårup Sø.

Den 30. juni 2018 kører Henrik Jepsen mod Paris. På cykel. Sammen med sin gode ven Anders Olesen. I en god sags tjeneste.

De to nære venner fra Vejle er med på Team Rynkeby Trekanten, der i 2017 stod bag 3,6 af de cirka 33 millioner kroner, som blev samlet ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden, og de gør det blandt andet med støtte fra Din Frisør i Jelling, hvor vi mødes for at høre nærmere om, hvordan idéen opstod. På en alvorlig baggrund.

I slutningen af 2016 fik Henrik Jepsen nemlig konstateret kræft. Og præcis samme dag døde hans svigerfar. Af kræft.

Det var der, han besluttede sig for at gøre noget ved det, han i mange år havde snakket med sin gode ven Anders om.

Rytterne og vennerne
Henrik Jepsen (48 år), rytter på Team Rynkeby Trekanten 2018, gift med Jette, ven med Anders OlesenJette Jepsen, gift med Henrik Jepsen, ansat hos Din Frisør i Jelling

Allan Olesen (54 år), rytter på Team Rynkeby Trekanten 2018, gift med Helle, ven med Henrik Jepsen (et venskab skabt da Anders Olesens kone, som er dagplejemor, i 1998 begyndte at passe Jette og Henrik Jepsens barn. I dag er Jette og Helle også gode venner)

Jytte Thougård Pedersen, ejer af Din Frisør i Jelling, sponsor af Team Rynkeby Trekanten 2018

Frits Lykke Pedersen, partner i Aktiv Firmapension, gift med Jytte, sponsor af Team Rynkeby Trekanten 2018
Forrest ses Henrik Jepsen og Allan Olesen, de to ryttere som sammen med resten af Team Rynkeby Trekanten kører fra Danmark til Paris i Frankrig til sommer. Foto: Mette Mørk
Forrest ses Henrik Jepsen og Allan Olesen, de to ryttere som sammen med resten af Team Rynkeby Trekanten kører fra Danmark til Paris i Frankrig til sommer. Foto: Mette Mørk

Skulle rose sig selv

De har siden Henrik Jepsens entré i cykelsport for 15 år siden kørt talrige motionsløb sammen, og sammen stod de også bag etableringen af Uhrhøj Cykelmotion, der er et et socialt fællesskab på to hjul.

Duoen har kørt i Harzen, de har kørt Århus-København, Sønderjylland Rundt og selvfølgelig Grejsdalløbet flere gange, blandt andet, men nu skal de for første gang køre mellem 160 og 200 kilometer pr. dag. Syv dage i træk.

- Vi havde længe talt om at gøre et eller andet med cyklingen som omdrejningspunkt, fortæller Anders Olesen.

De ansøgte om optagelse på Team Rynkeby Trekanten, hver for sig, og de havde via researchen erfaret, at man skulle give fuld gas i forhold til at rose sig selv.

- Det faldt os ikke så vanskeligt, siger Anders Olesen grinende.

De kom med begge to, de skal sove sammen undervejs, men de får ikke lov at køre sammen i gruppen på 50 ryttere.

- Det er nok meget godt, siger Henrik Jepsen og tilføjer:

- For så er der nemlig ikke stille ret længe.

Jytte Thougård Pedersen, til venstre, står sammen med Jette Jepsen bag cyklen, som symboliserer det gode formål, som Din Frisør i Jelling støtter. Foto: Mette Mørk
Jytte Thougård Pedersen, til venstre, står sammen med Jette Jepsen bag cyklen, som symboliserer det gode formål, som Din Frisør i Jelling støtter. Foto: Mette Mørk

Frisørens mand fordobler

Jytte Thougård Pedersen fra Din Frisør i Jelling er gået ind i projektet, og det skyldes ikke mindst, at Henrik Jepsens kone Jette er ansat i salonen.

Den 6. april mellem klokken 13 og 17 går omsætningen hos Din Frisør derfor ubeskåret til Henrik Jepsen og Anders Olesens tur, og samme dag er det muligt at møde de to muntre ryttere på Nørrevang 5 i Jelling.

- Vi ønskede at gøre noget andet og lidt mere end de normale, lokale sponsorater, og så opstod denne mulighed, som vi i den grad bakker op, siger Jytte Thougård Pedersen, der støttes af sin mand Frits Lykke Pedersen.

Han er partner i Aktiv Firmapension, og på vegne af virksomheden fordobler han salonens indtægter til det gode formål.

- I Jelling er jeg kun kendt som frisørens mand, men vi ønsker også at bakke op, understreger Frits Lykke Pedersen.

Henrik Jepsen og Anders Olesen har siden optagelsen cyklet 3000 kilometer, og frem mod afgangen mod Paris den 30. juni bliver det til yderligere 3000 kilometer på landevejene.

- De siger, man tager fem kilo på undervejs, fordi forplejningen er god. Det er godt for to tynde og trimmede mænd som Henrik og jeg, siger Anders Olesen.

Et splitsekund senere skraldgriner han. Sammen med sin gode ven.

Når cykling giver mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce