Nu får borgerne chancen i midtbyen


Nu får borgerne chancen i midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eder ruller en rumlen i Jellings undergrund. Det er borgerne, der er utilfredse. Nogle af dem i hvert fald. Måske viser de sig lørdag, når Vejle Kommune har kaldt til workshop (arbejdsmøde) om Jelling Midtby. Utilfredsheden, så vidt avisen fanger signalerne, går på, at der ingen ting sker, eller at der sker noget forkert, og at kirken har for megen indflydelse. Kommunaldirektøre Niels Ågesen havde også fornemmet situationen, da avisen talte med ham for nylig. -Der er kraftige interesser knyttet til, om Byens Hus udsættes eller ej, sagde han dengang. I 2002 var mange borgere aktive i en proces, som daværende Jelling Kommune satte i gang for at få ideer til at udvikle bymidten. Af det seks år gamle forløb kunne man lære, at det ikke nytter med »tonedøve« mødeledere, der bagefter skriver, lige hvad de vil.

Alt er ændret

Nu er alt kuldkastet af de overraskende fund, som arkæologerne har gjort i bymidten. Der må begyndes forfra, og der skal rokeres på alle brikkerne, men til gengæld virker fundene som nøgler til store fondspengekasser, hvis ellers man lokalt kan lade være med at kriges, som kommunens udviklingschef, Carsten Tromborg, udtrykker det. Han kender om nogen Jellingkrigene og advarer om, at den slags får interessede fonde til at flygte langt væk.

Borgmesteroplæg

Mødet på lørdag fra kl. 10 til 14 får oplæg ved borgmester Leif Skov og fra kl. 11 til 14 kan alle komme med indfald og ideer. En af dem, der vil sidde klar ved bordene for at lytte og notere, er arkitekt i TF-Udvikling i Vejle Kommune, Camilla Jørgensen. -Man kan komme og gå, som man vil, kigge uforpligtende forbi kl. 13 for at se, hvad de andre har fundet på. For os bliver det skægt at høre, hvad der fylder hos dem, der kender byen bedst. Vi har haft møder med interessenter i området, men vi har også brug for input fra borgerne. Vi er derfor at samle ideer til, hvad vi vil med midtbyen, og hvad der skal til for, at man bruger den mere, siger hun. Kommunen har tidligere med held lavet såkaldte bylaboratorier i Vejle. Og embedsfolkene har nogle fotografiske modeller med, så man kan prøve ideerne af med det samme. Mødet er placeret en lørdag for at give flere mulighed for at være med. Desuden har man været optaget af at få afviklet workshoppen før efterårsferien - og før høringsfristen for byens hus udløber midt i oktober.

Nu får borgerne chancen i midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce