Nyt mødested: Her kan du altid tænde bål i tørvejr

Brandbjerg Højskole står for opsyn og daglig drift af bålhytten, men faciliteterne ejes af Vejle Kommune og kan snart bookes på udeliv.vejle.dk. Foto: Simon Lægsgaard

Nyt mødested: Her kan du altid tænde bål i tørvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandbjerg Højskole har bygget en ny og stor bålhytte mellem højskolen og Grejsdalstien. Snart er den klar til brug, og der kommer til at være offentlig adgang.

Brandbjerg: Gennem de seneste par måneder er der blevet savet, boret og hamret for fulde drøn i udearealet syd for Brandbjerg Højskole.

Her er en stor og overdækket bålhytte blevet bygget, og det er nu kun de sidste, små finesser, der mangler at blive ordnet, før den er helt færdig.

Bålhytten er omkring 280 kvadratmeter stor og bliver en del af nyt aktivitetssted, som ikke bare kan benyttes af højskolens elever og kursister, men af alle interesserede institutioner, skoler og foreninger. Også private har mulighed for at tænde et bål i hytten.

Ud over bålhytten skal der i området blandt andet anlægges en cykeltræningsbane, cykelspor og pitstop til mountainbike. Dette forventes at blive indviet i april. Derudover har højskolen et ønske om at etablere udsigtstårn og sansehave engang i fremtiden.

Ikke langt fra bålhytten har Vejle Kommune allerede opført tre sheltere, som drives sammen med Brandbjerg Højskole. Disse kan bookes hos Vejle Kommune via hjemmeside udeliv.vejle.dk. Snart kan den nye bålhytte også reserveres via hjemmesiden.

Vi tror på, at bålhytten og friluftsfaciliteterne vil blive et samlingssted for mange borgere i området. Et samlingssted, der vil bidrage til at skabe et attraktivt og levende lokalsamfund.
Hovedkær Lokalråd

Nyt samlingssted

De mange, nye friluftsfaciliteter ved Brandbjerg Højskole er samlet budgetteret til at koste næsten 820.000 kroner, som er finansieret af Vejle Kommune og Miljøstyrelsen. Heraf har bålhytten kostet 250.000 kroner.

Ifølge projektbeskrivelsen skal udefaciliteterne øge mulighederne for at skabe synergieffekt mellem det levende miljø på Brandbjerg Højskole og lokale familier, foreninger og skoler.

Særligt Hovedkær Lokalråd, som dækker den nordlige del af den gamle Jelling Kommune, er begejstret for projektet.

"Hovedkær Lokalråd tror på, at bålhytten og friluftsfaciliteterne vil blive et samlingssted for mange borgere i området. Et samlingssted, der vil bidrage til at skabe et attraktivt og levende lokalsamfund," står der i projektbeskrivelsen i en kommentar fra Hovedkær Lokalråd.

Navnet på bålhytten vil blive fundet ved en konkurrence blandt kommende brugere af stedet.

Opdatering

Efter publicering af artiklen er vi blevet gjort opmærksomme på flere fejl:

Det er korrekt, at man kan tænde bål i tørvejr i hytten, men til gengæld er der desværre et par andre informationer, som ikke er helt korrekte i artiklen. For det første er bålhytten cirka 84 kvadratmeter - og ikke 280 kvadratmeter. Dernæst forventes den først at blive indviet i løbet af sommeren 2019, da der stadig mangler at blive lavet sider, bålplads og et modul til en grejbank. Det blev også nævnt, at hytten kan bookes på udeliv.vejle.dk, men det er endnu ikke besluttet, om det bliver muligt, oplyser teknisk forvaltning i Vejle Kommune.

Vi beklager fejlene.

Her ligger bålhytten

Nyt mødested: Her kan du altid tænde bål i tørvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce