Politikere giver grønt lys til store en-dags-koncerter i Jelling

Jelling Musikfestival ønsker at have mulighed for at arrangere en-dags koncert udenfor festivalsæsonen. Vejle Kommune har nu sat en ny lokalplan, som skal gøre det muligt, i høring. Arkivfoto: Silas Bang

Politikere giver grønt lys til store en-dags-koncerter i Jelling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jelling vil mere end musikfestival. En ny lokalplan vedtaget onsdag aften giver mulighed for, at festivalpladsen kan bruges i andre sammenhænge end til Jelling Musikfestival.

Jelling: Forestil dig Depeche Mode, The Rolling Stones eller Ed Sheeran give koncert på festivalpladsen i det nordvestlige Jelling en sommeraften i juli.

Lige nu er det utopi, men inden for en kort årrække er det bestemt ikke urealistisk, at flere tusinder mennesker kan lytte til verdensstjernerne på en anden dag end til selve Jelling Musikfestival.

På et byrådsmøde i Vejle Kommune onsdag aften vedtog lokalpolitikerne nemlig en ny lokalplan. Den gør det muligt, at festivalpladsen kan benyttes til et par en-dags-arrangementer årligt. Samtidig vil et større areal i dag kunne benyttes til camping og parkering i forbindelse med festivalen og eventuelle en-dags-arrangementer.

Spændt kulturformand

Muligheden for at bruge festivalpladsen andre dage end til Jelling Musikfestival vækker begejstring hos især Dan Arnløv Jørgensen (K), da han er formand for kommunens kultur- og idrætsudvalg.

- Vi ser på det med stor spænding og interesse. Vi har et rigtig godt samarbejde med Jelling Musikfestival, som er den største kulturbegivenhed i kommunen. Og når festivalen ønsker at have muligheden for at udvide og lave flere aktiviteter, så jeg er glad som formand, for jeg vil gerne vil have mere kultur i kommunen, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Han understreger dog, at det i øjeblikket ikke er kommunens strategi at satse på enorme koncerter, som man blandt andet har set i Horsens. Men han er ikke afvisende overfor idéen.

- Der skal nok nogle bedre trafikløsninger til, før det kan lade sig gøre. Jeg tror, der er stor forskel over at have tusindvis af publikummer over fire festivaldage frem for at have dem alle sammen på en dag. Det vil stille nogle krav, og det er det, som en lokalplan skal være med til at afdække, siger formanden.

Lokalplanen offentliggøres nu i otte uger, hvor det er muligt at komme med indsigelser, inden den træder endeligt i kraft.

Politikere giver grønt lys til store en-dags-koncerter i Jelling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce