Skiklubben trives - også uden sne

Formand for skiklubben, Bjarke Wolf, drømmer om mere sne. Men der er ikke meget sne i skyerne. Foto: Lars Saugbjerg

Skiklubben trives - også uden sne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv i et land uden høje bjerge - og uden ret meget sne - findes der skiklubber. En af dem ligger i Jelling.

Jelling: Formanden for skiklubben i Jelling, Bjarke Wolf, spejder ud over de grønne områder ved golfbanen. Han retter blikket mod himlen, trækker på skuldrene og konstaterer, at skyerne ikke er fyldt med sne.

Det ville ellers have passet ham godt. Skiene står klar - og snescooteren med sporslæde står klar til at præparere 10 kilometer spor.

"I løbet af dagen kommer der regn fra vest", lyder det i radioen, men vejrmeldingen får ikke Bjarke Wolf til at miste modet.

- Nej, sådan er vilkårene jo i Danmark. Alligevel har vi et ganske pænt medlemstal på 70-80 mennesker. Og skulle der komme sne, kan jeg love dig, at en flok dedikerede sporkørere står på spring for at trække et godt spor i området, siger Bjarke Wolf.

Skiklubben Gorm har ideelle rammer i og omkring Abrahamsens Gård. Løjpesystemet er placeret på dele af golfbanen, med afstikkere ind på skovvejene i Jelling Skov.

- Selvfølgelig kunne vi ønske os nogle flere højdemeter, men terrænet er ganske velegnet til langrend, fastslår Bjarke Wolf, der har været formand siden 2013.

Som noget nyt er der fællestræning én gang om ugen i hallen på Kollerupskolen.
Bjarke Wolf, formand for Skiklubben Gorm
- Skiklubben byder på flere aktiviteter for langrend-entusiaster, blandt andet den årlige tur til Norge, fortæller formanden Bjarke Wolf. Foto: Lars Saugbjerg
- Skiklubben byder på flere aktiviteter for langrend-entusiaster, blandt andet den årlige tur til Norge, fortæller formanden Bjarke Wolf. Foto: Lars Saugbjerg

Årlig skitur

Skiklubben er udsprunget af Orienteringsklubben. Der er fælles faciliteter, for eksempel fælles bogholderi.

Det er efterhånden nogle år siden, at sneen lagde sig som en dyne over området. Derfor arrangerer klubben da også en årlig skitur til udlandet.

- Det er blevet en tradition, at mange af medlemmerne tager med til et motionsløb for langrend i februar. Turen går til Svarstad, 50 kilometer nord for Larvik. Sidst var vi 20 af sted, fortæller formanden, der tilføjer, at klubben primært henvender sig til langrend-entusiaster - og ikke alpinløbere.

I Norge er langrend mere populært end fodbold.

- Også i Danmark er langrend ved at komme igen. Det bliver mere og mere populært, og jeg hører fra skiforbundet og københavnske klubber, at der er stor tilgang. Ved det populære Vasaløb i Sverige var Danmark tredje største nation, siger Bjarke Wolf.

På hjul

De lokale medlemmer arrangerer ture til forskellige løb, og et medlemsskab i skiklubben giver også adgang til at deltage i de mange ture, der arrangeres i Danmarks Skiforbunds regi.

Som noget nyt har skiklubben fælles træning med orienteringsklubben én gang om ugen i Kolleruphallen. Så er formen i top, når (/hvis) sneen kommer. Og skulle den udeblive, findes der alternativer.

- Skiklubben arrangerer fællestræning på rulleski i vinterhalvåret. Interesserede kan låne et par. Det er selvfølgelig ikke helt det samme, men det er god motion - og frisk luft. Det er en fordel at være langrendsløber, for det kræver altså lidt balance, fortæller Bjarke Wolf, der selv begyndte på rulleski, da adskillige års løbetræning belastede kroppen lidt for meget.

- Løbeski er mere skånsomt, så længe man ikke falder. Og det er nemt at finde gode veje uden trafik. Jeg ruller vel omkring 1.500 kilometer om året, siger han.

På rulleski gør det i øvrigt ikke noget, at vi bor i et land uden høje bjerge.

- Ellers kunne det godt blive for stejlt, især nedad, smiler Bjarke Wolf.

Skiklubben trives - også uden sne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce