Skole bliver delt i to - på sin vis

Planen er, at skolens facade skal prydes med det nye logo. Illustration: Crossminds

Skole bliver delt i to - på sin vis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bredagerskolen i Jelling har fået nyt logo, der gemmer på en masse symbolik. Det historiske Jelling er med, der sættes fodspor, og der peges fremad. Og selv om det lyder modsigende, så bliver "Bredagerskolen" delt op på to linjer for at gøre logoet mere samlet.

Jelling: Bredagerskolen i Jelling har ikke haft et logo, og det har undret skoleleder Lance Luscombe, der trådte til 1. november sidste år. Så det er der nu blevet lavet om på. Skolen har mandag præsenteret sit nye logo.

- Vi har en skole, vi er stolte af, og logoet betyder meget i sådan et fællesskab, hvor man er en del af noget større. Derfor er det vigtigt med et logo. Tænk på Lego's logo, og du tænker leg, læring, kreativitet. Du forbinder logoet med virksomheden bag, så det er ikke dumt at bruge tid på at lave et, siger Lance Luscombe.

Som sagt, så gjort, og i det nye logo gemmer der sig flere symbolske henvisninger. For det første er der skibssætningen fra Monumentområdet i Jelling, som man har brugt en del af. Formen på skibssætningen passer samtidig med et fodspor, og så har man vendt den, så den peger fremad. Helt i takt med Bredagerskolens værdisætning "Vi sætter spor og bevæger fremtiden".

- Logoet viser, at det her er en skole, der sætter spor og ruster godt til fremtiden, og som står for høj trivsel og faglighed. Vi vil meget gerne sætte spor i de unge mennesker, som vi arbejder med over en periode på 10 år - det er vores fornemmeste opgave. Og så vil vi vise, at vi er en del af noget større, nemlig Jellings historiske rødder i Danmark, siger Lance Luscombe.

Gemt symbolik i det nye logo
Bredagerskolens nye logo gemmer på en masse symbolik:
  • Skibssætningen fra Jellings Monumentområde er brugt til at fortælle, at Bredagerskolen sætter historiske fodspor.
  • Samtidig er formen på skibssætningen den samme som et fodspor.
  • Skibssætningen består af 17 firkanter - ligesom FN har 17 Verdensmål. Dem bruger skolen i den daglige undervisning.
  • Farverne i skibssætningen går også igen i FN's Verdensmål.
  • Skibssætningen peger fremad for at signalere en skole, der tænker på børnenes fremtid.
Sådan her ser det nye logo ud. Grafik: Crossminds
Sådan her ser det nye logo ud. Grafik: Crossminds

Ordet "Bredagerskolen" deles op

Mange overvejelser er blevet gjort i forbindelse med det nye logo, og et af dem var "Bredagerskolen". Altså ordet. Og det er, som man kan se på logoet, blevet opdelt.

- "Bredagerskolen" er et langt ord, så det er svært at lave det genkendeligt, og geometrien dårlig i forhold til at lade det indgå i et logo. Så derfor kom der et forslag om at dele det i to for, at logoet bliver et mere samlet billede, siger skolelederen.

I daglig tale og tekst forbliver Bredagerskolen i ét ord, og selv om det deles på logoet, skal det faktisk være med til at vise en samlet skole.

- Det er faktisk en vigtig del, at logoet skal fortælle om én skole: Bredagerskolen. Historisk er det kendt som Asgård og som Bredagerskolen, men nu kommer vi til at bruge logoet til at vise, at vi er samlet under et, og vi har et fælles afsæt. Man kommer til at møde logoet ved både indskoling, mellemtrin og udskoling, siger Lance Luscombe.

Palisaden var også inde i overvejelserne omkring logoet, men her følte man, at det var noget, der i højere grad forbindes med Kongernes Jelling. Helt droppet bliver idéen dog ikke, da man planlægger at bruge palisadestolperne som vejvisere på skolen. Illustration: Crossminds
Palisaden var også inde i overvejelserne omkring logoet, men her følte man, at det var noget, der i højere grad forbindes med Kongernes Jelling. Helt droppet bliver idéen dog ikke, da man planlægger at bruge palisadestolperne som vejvisere på skolen. Illustration: Crossminds

Elever vil bruge logoet

Skolelederen selv er selvfølgelig begejstret over logoet, men det er andre, der har fået det vist, også, fortæller han.

- Jeg synes, det er vildt godt. Jeg kan godt lide, at det får kombineret de forskellige ting fra historien i Jelling med FN's verdensmål og en pil, der peger fremad. Og så er det flot i farverne. Logoet er blevet præsenteret for en lukket gruppe, der har været med til idéudviklingen, og der kunne de se tråden tilbage til deres arbejde, siger Lance Luscombe, der især fremhæver to fra elevrådet, som også kender til logoet.

Når de kommer ind mandag morgen og spørger, om det må bruge logoet på nogle t-shirt, de skal have lavet til sidste skoledag, så må det være fordi, vi har ramt det rimelig godt med logoet, siger han.

Skole bliver delt i to - på sin vis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce