Svundne Tider: Lokalhistorisk forening klar med årsskrift nr. 20

Nogle var kede af, at helheden mellem skole og kirke blev brudt, da Hvejsel fik ny skole i 1917. Her ses den gamle skole til venstre. Dens efterfølger blev bygget lidt længere tilbage på grunden. Foto: Lokalhistorisk Arkiv, Jelling

Svundne Tider: Lokalhistorisk forening klar med årsskrift nr. 20

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gæst ved præsentationsmødet er Arne Sigtenbjerggaard, der fortæller om sine borgmestertider i Jelling og Vejle

Jelling: Svundne Tider er navnet på årsskriftet fra Lokalhistorisk Forening for Jelling, Kollerup-Vindelev og Hvejsel sogne - det, der indtil 2007 var Jelling Kommune. 20. udgave af årsskriftet præsenteres næste torsdag, den 23. november klokken 19.30 i Byens Hus.

Som altid er der en gæst, og det er i års tidligere borgmester Arne Sigtenbjerggaard. Han fortæller under overskriften "Meritter fra min borgmestertid".

- Slår man meritter op i ordbogen, er der mange bud på, hvad tilhørerne kan vente sig: Heltedåd, bedrifter, ironisk gale streger er nogle af dem. Uanset, hvilke historier Arne giver os, er vi sikre på,at det bliver underholdende at lytte til, skriver foreningens formand, Ragna Jørgensen i en pressemeddelelse om arrangementet.

I hans tid i by- og amtsråd har myndighederne haft let ved at nå borgerne over alverdens medier. Sådan var det ikke førhen, og A. P. Nørgaard har i Svundne Tider fortalt om kirkestævners betydning og funktion, før aviser og telefoner var til rådighed.

En anden historie i år er Anders Kristensens beretning om Hvejsel Skole. Den indviede nye bygninger i 1917. Denne historie var nok mere festlig ved indvielsen end ved lukningen i 1970, hvor Hvejsel Sogn følte sig svigtet af resten af Jelling Kommune og løfterne ved kommunedannelsen fire år tidligere.

Hermed har årsskriftet, der er på 64 sider, beskrevet 10 forsvundne skoler. Tilbage er så Smededamskolen, nu Jelling Friskole, Bredagerskolen og Kollerup Skole.

En af historierne i den nye udgave af Svundne Tider handler om et særligt skilt, som kirkeværge ved Vindelev Kirke, Jørgen Antonsen, her viser frem. Kirkestævne var en form
En af historierne i den nye udgave af Svundne Tider handler om et særligt skilt, som kirkeværge ved Vindelev Kirke, Jørgen Antonsen, her viser frem. Kirkestævne var en form "oplysning til borgerne om samfundet" før aviserne kom til. Foto: Anders Peder Nørgaard

Svundne Tider: Lokalhistorisk forening klar med årsskrift nr. 20

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce