Underskrifter skal stoppe tanker om husrække

Randbebyggelsen skal være en række punkthuse fra den hvide gavl med altankasserne til venstre i billedet hen foran den store mørkerøde Faktagavl ved Gorms Torv. Foto: Leif Baun

Underskrifter skal stoppe tanker om husrække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verner S. Pedersen har startet en indsamling af underskrifter imod planen om en randbebyggelse syd for monumentområdet, som Jelling Lokalråd er varm tilhænger af

Jelling: En netbaseret underskriftindsamling er sat i gang for at hindre, at der bygges 14 boliger mellem Faktabygningens gavl og ejendommen Stationsvej 2. Målet er at fjerne ethvert tilløb til at realisere den randbebyggelse, der er en del af midtbyplanen, som Vejle Byråd vedtog tilbage i 2013.

- Det vil være en kæmpefejl at bygge noget dér. Det kommer alt for tæt på palisaden. Der er også massiv modstand imod det. Vi har allerede 55 underskrifter efter et par dage. Jeg venter, at vi kan komme helt op på 4-500, siger Verner S. Pedersen.

Det er ham, der har taget initiativet. Som nævnt er der intet nyt i tanken om at bygge syd for palisaden. Husrækken er tænkt som en erstatning for dét, der blev revet ned, da Gormsgades huse og vejbane syd for Sydhøjen blev fjernet i 2012.

Man må stoppe det her. Der er ikke andre end en håndfuld mennesker i lokalrådet og måske boligselskabets bestyrelse (som gerne vil stå for byggeriet, red.), der synes, at randbebyggelsen er en god idé.
Verner S. Pedersen
Her er et klip fra midtbyplanen, hvor randbebyggelsen er vist med lyserødt. Øverst i billedet ses Sydhøjens fod. Tegning: Vejle Kommune
Her er et klip fra midtbyplanen, hvor randbebyggelsen er vist med lyserødt. Øverst i billedet ses Sydhøjens fod. Tegning: Vejle Kommune

Butikslokaler væk

Det nye er, at byrådet er nået frem til, at der ikke skal være butikker i bunden, som det oprindelig var tanken. Der ligger ikke nogen politisk beslutning om det, men borgmesteren har været til møde i foråret med beboere i området, der var bekymret for udsigten fra deres ejerlejligheder til højområdet og deres p-pladser. Ved at fjerne butikslaget, kan randbebyggelsen gøres lavere.

De to borgmesterkandidater Jens Ejner Christensen (V) og Søren Peschardt (S) var på et valgmøde i Café Sejd forleden enige om, at butikkerne godt kan undværes, når Jelling i forvejen har tomme butikslokaler.

Debatten er opstået, fordi byrådsmedlem Birgitte Vind (S) sagde til Vejle Amts Folkeblad, at man burde overveje at droppe den oprindelige tanke om en randbebyggelse og tage et større landskabeligt hensyn. Det fik så Jelling Lokalråd til at udtrykke enstemmig opbakning til randbebyggelsen for at skabe mere liv i midtbyen.

Kun en håndfuld folk

- Det er lokalrådets udtalelse, der får mig til at reagere. Man må stoppe det her. Der er ikke andre end en håndfuld mennesker i lokalrådet og måske boligselskabets bestyrelse (som gerne vil stå for byggeriet, red.), der synes, at randbebyggelsen er en god idé. I forhold til 2013 er det nyt, at palisaden nu skal på verdensarvslisten. Vi kommer til at leve af de 2-300.000 turister, der kommer til Jelling. Så skal vi ikke bringe vores verdensarvsplads i fare, siger Verner Pedersen.

Han tilføjer, at andre i byen er ved at formulere klagebreve til blandt andet Slots- og Kulturstyrelsen med protest mod randbebyggelsen.

Ud over at samle underskrifter på nettet skal der også samles underskrifter i den virkelige verden - på skoler og plejehjem. Måske også i boligkvarterer, hvis der er folk til det. De indsamlede underskrifter afleveres til byråd og lokalråd.

Cypresser

Han ser hellere, at man sanerer baggårdene, opkøber og fjerner det tidligere Lyns Pizza samt forskønner husene langs Stationsvej samt planter to rækker cypresser mellem Gorms Torv og Stationsvej.

Underskrifter skal stoppe tanker om husrække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce