Unge journalister stiller skarpt på asylansøgeres ventetid

Cindie Madsen, Laura Grønbæk og Cæcilie Møldrup Sørensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole sætter i disse uger fokus på asylansøgere i Jelling. Privatfoto

Unge journalister stiller skarpt på asylansøgeres ventetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har samarbejdet med asylcentret i Jelling om et nyt projekt med titlen "Mens vi venter".

Jelling: Hvordan får asylansøgere tiden til at gå, og hvordan påvirker det dem, at de ikke kender deres fremtid?

Det er blandt de spørgsmål, som Cindie Madsen, Laura Grønbæk og Cæcilie Møldrup Sørensen har valgt at undersøge nærmere i disse uger.

De er journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og i forbindelse med et længere undervisningsforløb har de valgt at stille skarpt på den lange ventetid, som mange asylansøgere i Danmark lever med.

Rørende fortællinger

Om projektet fortæller Cindie Madsen, Laura Grønbæk og Cæcilie Møldrup Sørensen:

- Mange asylansøgere sidder som bekendt på centrene og venter på en afgørelse i årevis, så vi tænkte, at det kunne være interessant at zoome helt ind på, hvordan de bruger tiden.

Hvad har gjort størst indtryk på jer?

- Vi har brugt meget tid på selve asylcentret og lært mange af beboerne at kende. Det, der har gjort mest indtryk, er de personer, vi er stødt på og deres historier. De har meget forskellige ting med i bagagen, som tynger dem hver især, og det er rørende, hvor mange personlige tanker og følelser, der er blevet delt med os.

Følg projektet

Hvad vil vi opnå med projektet?

- Vi vil gerne oplyse om ventetiden, og hvad den bringer med sig. Og så vil vi gerne skabe et sted, hvor de lokale i Jelling kan dele erfaringer og reflektere over, hvad det vil sige at have et asylcenter som nabo. Kan beboerne hjælpe asylansøgerne med at skabe indhold i ventetiden? Eller bør lokalsamfundet slet ikke involvere sig i asylansøgernes liv, så længe vi ikke ved, om de skal blive her? Det er nogle af de spørgsmål, vi håber, vi kan sætte i gang i forbindelse med vores projekt.

Projektet kan følges lige nu og de kommende uger på Facebook-siden "Mens vi venter".

17-årige Fereshteh har været på asylcenter i tre år

Unge journalister stiller skarpt på asylansøgeres ventetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce