Vi er vilde med vikinger: Museum slår ny besøgsrekord

Blandt andet årets danefæ-udstilling, som var den første uden for Nationalmuseet, var velbesøgt på Kongernes Jelling i 2018. Her er det Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev, og borgmester Jens Ejner Christensen til åbningen af udstillingen i januar. Arkivfoto: Søren Gylling

Vi er vilde med vikinger: Museum slår ny besøgsrekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nok en gang sætter oplevelsescentret Kongernes Jelling besøgsrekord. Budskabet om Kongernes Jelling er nået ud i verden, lyder det fra museumschef Hans Ole Matthiesen.

Jelling: Selv om Gorm, Harald og de andre koryfæer er 1000 år gamle, er vi stadig fascinerede af at høre om vikingetiden på Kongernes Jelling.

For nylig kunne Kongernes Jelling glæde sig over, at museet også den kommende tid år kan tilbyde gratis adgang til de tusindvis af gæster, der bliver klogere på vikingetiden, danefæfund og palisadenisser.

Nu kan museet også glæde sig over endnu et år med besøgsrekord, idet der har været 226.128 gæster i 2018. Det er omkring 3300 flere besøgende end 2017.

- Det er vi meget glade og stolte over, og vi kan konstatere, at budskabet om Kongernes Jelling er nået ud i verden. Forrige år begrundede vi det høje besøgstal med generelt dårligt vejr, men i 2018 har vejret været fantastisk, så vi kan konkludere, at vi ikke har været så vejrfølsomme, som vi troede, lyder det fra museumschef Hans Ole Matthiesen.

Besøgstal på Kongernes Jelling
2018: 226.128 besøgende2017: 222.800 besøgende

2016: 187.117 besøgende

2015: 136.870 besøgende

888 rundvisninger

I løbet af museets 330 åbningsdage i 2018 er det blevet til 888 rundvisninger udenfor i monumentområdet, mens der er blevet afholdt 104 foredrag indenfor i foredragssalen.

- Vi har haft godt fat i skoler, højskoler, gymnasier og lignende. Og så er det vores opfattelse, at mange kommer på grund af mund-til-mund-fortællingerne om Kongernes Jelling. Gæsterne tager oplevelsen med hjem og deler det med familie, venner og kolleger, som også får lyst til at opleve museet og Jellingmonumenterne, forklarer Hans Ole Matthiesen.

Som museum er det vigtigt hele tiden at have noget nyt at vise frem, og 2018 fik Kongernes Jelling æren af at have årets danefæ-udstilling, som for første gang foregik uden for Nationalmuseet. Udstillingen varede fra januar til oktober, inden den blev afløst af en særlig udstilling om de berømte palisadenisser i november og december.

- December er altid den måned med færrest gæster, og sådan var det også i år med et besøgstal på samme niveau (2800 gæster, red.) som sidste år. Juli var den bedste måned med 44.000 gæster, fortæller museumschefen.

Stopper på toppen

Med den nye besøgsrekord slutter 64-årige Hans Ole Matthiesen dermed på toppen, da han har valgt at stoppe på Kongernes Jelling den 31. januar. Men meget tyder på, at antallet af besøgende ikke ser ud til at dykke foreløbigt.

- Det tegner til at blive endnu en kanon sæson i 2019. Når vi kigger bookinger af foredrag og rundvisninger for 2019, ligger vi lige nu 15 procent over niveau sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, så man kan sige, at vi er foran på point, siger han.

Hans Ole Matthiesen holder et farvelarrangement 16. januar fra klokken 16 og 18 i Kongernes Jelling. Går du med drømmen om at blive hans afløser, kan du læse mere om museumschef-stillingen, der er slået op på Nationalmuseets hjemmeside.

Kongernes Jelling har første åbningsdag i det nye år onsdag 2. januar.

Vi er vilde med vikinger: Museum slår ny besøgsrekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce