Ægteskaber i krise

Lotte Kaa Andersen. Foto: Ditte Capion/Rosinante

Ægteskaber i krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Tjalve Kultur@jfmedier.dk

Bøger: Umiddelbart står der succes på programmet, når man er så privilegeret at have adressen Hambros Allé i Hellerup, for en villa her forudsætter en mere end velpolstret økonomi. Forfatteren Lotte Kaa Andersen har med bolig i Charlottenlund selv miljøet tæt inde på livet, og med romanen "Syv sind" afslutter hun nu sin trilogi om tre familiers liv i denne geografiske smørklat.

Tidsmæssigt er det perioden efter finanskrisen, der skildres, og for alle tre familier gælder, at det, der startede som et fint afbalanceret forhold mellem to, er blevet en fast form, som især kvinderne ikke kan leve med. For Cille betyder det, at hun umiddelbart, inden hun skal på ferie i Frankrig med manden Ask og børn, springer ud af bilen og bliver hjemme. I Dubai, hvor Lines mand, Peter, er udstationeret, presser meningsløsheden sig ubønhørligt på, samtidig med at det går op for hende, at Peters omgang med repræsentationskontoen kan rive eksistensgrundlaget væk under dem.

I ægteskabet mellem Caroline og Kaare er det ham, der drømmer om en ny start med russiske og sexede Svetlana. Men det, han ser som en ukompliceret skilsmisse, bliver alt andet, da advokathustruen skruer den juridiske bisse på.

Det, der således i lange stræk læses som en vittig, men skånselsløs udstilling af familielivet, når den første forelskelse er blegnet, ender måske alligevel på et par optimistisk toner for to af parrene. Det, der med årene kan føles som et fællesskab i en alt for snæver og forudsigelig ramme, kan med god vilje vitaliseres. Altså måske, for Lotte Kaa Andersen har med sin kortlægning af menneskelige samspil vist, hvor svært det er at styre uden om de skarpe skær. Og det selv om økonomien er i topform.

Lotte Kaa Andersen:

"Syv sind"

304 sider, Rosinante

Lotte Kaa Andersen: ?Syv sind?. Foto: Rosinante
Lotte Kaa Andersen: ?Syv sind?. Foto: Rosinante

Ægteskaber i krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce