Bogkassen: En lille bog om et stort emne

Marianne Gade har skrevet såvel voksen- som børneromaner samt rejseessays. Nu er hun ude med ny bog. PR-foto

Bogkassen: En lille bog om et stort emne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marianne Gades roman "Den tomme stol" er en god, gammeldags kærlighedsroman på en ny måde.

Bøger: Det var en tilfældighed, der førte til, at jeg læste Marianne Gades roman fra 2012, "Den tomme stol". Og jeg må tilstå, at det var en meget lykkelig tilfældighed. Jeg anbragte bagdelen i min bedste stol under min bedste lampe og satte mig til rette med en kop kaffe og min yndlingspibe. Og så blev jeg faktisk siddende en dag, indtil bogen var læst.

Det var nemlig ikke muligt for mig at lægge bogen væk og lave noget andet, før jeg vidste, hvordan den sluttede. "Den tomme stol" er ikke en krimi og ikke en bog, der skal læses for spændingens skyld. Slet ikke. Der omtales et par forbrydelser i romanen, men de skildrer blot et miljø, som en af hovedpersonerne lever i og med. Bogen er en kærlighedsroman. På den måde, at det ville være let at skrive "en god gammeldags kærlighedsroman". Men sådan er det heller ikke. "Den tomme stol" er en kærlighedsroman på en ny måde. Skrevet ud fra en moderne verden i en tid, hvor mennesker rejser, hvor kloden er lille og horisonten vid. Det er en historie til hjertet i en moderne tid.

Bogens hovedperson, Klara, er organist. Hun er gift med en succesrig overlæge, der står midt i et spændende forskningsprojekt. De bor i Risskov, og der er mange grunde til at misunde Klara og hendes mand Thor. Set udefra er deres liv optimalt. Men inde bag gardinerne er det ikke helt så enkelt. Thor er meget fraværende. Det er Klara også, bare på en anden måde. Så revner ballonen. Det viser sig, at Thor har en affære med en kollega, og kollegaen er blevet gravid. Thor forsvarer sig med, at Klara aldrig har kunnet glemme en elsker fra ungdomstiden, som hun fik et barn med. Og Klara må spørge sig selv, om det virkelig er sandt Er det sådan, jeg er? Er min store, italienske ungdomskærlighed en barriere i mit forhold til Thor?

Årene skiller

Klara må gennem en mental rejse tilbage til ungdomsårene i Rom og forholdet til pressefotografen Carlo, der pludselig forsvandt ud i det blå, og som ingen nogensinde hørte fra. Man fandt hans bil i en sø, men der var ikke noget lig. Carlo blev erklæret død. Klara rejste hjem til Danmark, mødte Thor og fandt i mange år lykken sammen med ham.

Processen er smertefuld for såvel Klara som for Thor. Og det bliver ikke bedre, da Klara en dag møder Carlo. Han er ikke død. Men har skiftet identitet og fået et nyt liv, med politiets hjælp, fordi han afslørede en gangsterfamilie i Italien. Han er fortsat sympatisk. Men der er gået et liv imellem Carlo og Klara. De står på hver deres side af et ocean. Carlo kører videre. Karla tager hjem til en mand, der har savnet hende og vil hende. Vi mennesker lærer af vore fejltagelser, og vi indsamler nyttige erfaringer. Men det betyder ikke, at det er behageligt, mens det sker.

En historie til hjertet fortalt i Marianne Gades letlæselige og smukke sprog. Bogen er på 204 sider. Den er udgivet på forlaget Autor. Og den kan anbefales.

Bogkassen: En lille bog om et stort emne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce