Komedie: Bitter skiderik på mirakeljagt

Roger Allam spiller poeten Ted Wallace. Foto: Miracle Film

Komedie: Bitter skiderik på mirakeljagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ganske opfindsomt pøses Stephen Frys ærkebritiske sarkasme og fornuftbestemte verdenssyn ud over et klassisk detektivmysterium. Desværre kommer John Jencks' filmatisering aldrig op i omdrejninger.

Film: Formålet med litteratur er at forvandle blod til blæk. At skrive er hårdt arbejde, og der kommer ingen guddommelig indflydelse og inspirerer geniet i processen. Sådan ser poeten Ted Wallace i hvert fald på det. Lige indtil han løber ind i et potentielt mirakel af den gode gamle, bibelske slags.

Wallaces guddatter, dødssyg med leukæmi, sender poeten, der nu ernærer sig som konfrontationslysten teaterkritiker og allround misantrop, til en barndomsvens herregård, Swafford Hall. Her ser det nemlig ud til, at Wallaces gudsøn render rundt og udretter mirakler på en lidt usædvanlig facon. Den kyniske og fornuftige poet tror bestemt ikke på guddommelighed, men hvordan vil han ellers forklare de uforklarlige helbredelser, der er fundet sted i den mirakelfyldte penis' nærhed?

Glem alt om healende penisser, for i virkeligheden handler den engelske komiker og forfatter Stephen Frys "Kolos på lerfødder" om livets store spørgsmål og uknækkelige nød: Tro eller fornuft. Religion eller videnskab. Som enhver kan regne ud, ramler verdensanskuelserne brutalt sammen under den engelske komiker og forfatter Stephen Frys aldeles kyndige og vittige pen. Lumre vittigheder fra "En halv humørtime"-land kolliderer opfindsomt med en krimigåde, Conan Doyles Holmes ville have nydt at løse: Hvordan forklarer man et mirakel? Eller flere?

Wallace er glad for guddatterens bugnende check, men, som han selv udtrykker det i filmens glimrende voice over, at trampe formålsløst rundt i Swafford Hall er som at hyre Holmes uden en forbrydelse. Og det er præcis den snigende fornemmelse, der indfinder sig under John Jencks flade filmatisering af Frys roman. Et spøjst forlæg og en fremragende voice over, der skiller sig ud, men som lige så godt kunne være en god lydbog, bredes ud over en film, der aldrig kommer op i omdrejninger eller efterlader det fjerneste kunstneriske fingeraftryk fra filmskabernes side.

 

 "Kolos på lerfødder"

Komedie, britisk, 89 minutter, tilladt over 11 år.

Komedie: Bitter skiderik på mirakeljagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce