Komedie: Middag med overraskelser

Kristin Scott Thomas som den britiske politiker Janet, der har inviteret til middag for at fejre sin nye ministerpost. Foto: Camera Film

Komedie: Middag med overraskelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brillante skuespillernavne foran kameraet i begavet, men usmidigt komediedrama i højt gear fra engelske Sally Potter.

Syv nære venner er samlet til middag i Sally Potters lille, frosne fortælling om sundhedsministeren Janet, der har indkaldt til en lille komsammen, hvor hun udviser overskud ved at kokkerere i bedste Thatcher-stil. Men idyllen er kortvarig. Telefonen summer med affære-SMS'er, en ven har taget en pistol med, og i stuens bedste stol sidder hendes ægtemand, forfatteren Bill, småstiv i rødvin og med et tomt udtryk i øjnene. Konen har opnået alt og han intet. Nu har han noget, han gerne vil sige.

Engelske Sally Potter er lidt af en outsider. Kunstfilminstruktør kendt for at levere sære, postmoderne fortællinger med syrligt raffinement, sort humor og en åbenlyst samfundskritisk livsanskuelse hvad angår vores konstante selviscenesættelse. Værkerne fra hendes hånd er varierede, de bedste er "Orlando", metaværket "The Tango Lesson" og den mere tilgængelige "Ginger & Rosa", men aldrig uinteressante.

Potter arbejder altid med en vis tilsigtet verfremdungseffekt, der automatisk gør filmskaberen til lidt af en darling hos den del af filmentusiasterne, der mener, at en film har mest på hjerte, når den konstant gør opmærksom på sin egen kunstige og konstruerede natur. Men hun er bestemt heller ikke for fin til at hænge de intellektuelle ud, hvilket hun gør ganske fornøjeligt i "The Party", der i den samlede produktion dog fremstår som en livlig fodnote.

På trods af en rap fortællelinje, momentvis samfundsrevsende skarphed og et imponerende opbud af gode skuespillernavne, ligner "The Party" på bundlinjen mest af alt en kammerkrimi for intellektuelle, hvor mordet ikke er blevet begået i bogstaveligste forstand, men mere er af en åndelig karakter. Alt sammen iscenesat med fortællemæssige hårnålesving og hektiske overraskelser af den småfortænkte, usmidige slags. De skal nok holde os på dupperne, mens vi småkynisk morer os over elitens følelsesmæssige tomhed, men overordnet mangler filmen emotionel gennemslagskraft og vision ud over det umiddelbare.

"The Party"

Komedie, britisk, 71 minutter, afventer censur.

Komedie: Middag med overraskelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce