Krimi: Guf for konspirationsteoretikere


Krimi: Guf for konspirationsteoretikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er meget godt at sige om Arne Dahl: Han skriver godt - sproget flyder i en lind strøm - og det må oversætteren naturligvis (også) krediteres for. Han forstår at konstruere sine plots, så læserne gang på gang bliver ført ad vildveje, for så at blive sendt i en helt anden retning. Han holder sig for god til de helt primitive måder at lave suspense på, som at lade en person få en sms, der får ham/hende til at handle - for først 200 sider længere fremme at fortælle læseren om indholdet i sms'en.

Arne Dahl har tilsyneladende godt blik for, hvad sindssyge og hadefulde personer kan foretage sig af perversioner. Og det bliver penslet ud i en grad, så jeg begyndte at længes efter den gode gamle bankrøver, der nøjes med at pløkke en enkelt bankassistent eller to. Endnu engang må Säpo, den svenske efterretningstjeneste, holde for i en svensk krimi - om det er fortjent, skal jeg ikke kunne sige.

Men underholdende er det - og konspirationsteoretikere vil sluge romanen, som er den anden i en ny serie om Berger og Blom. Jeg havde ikke læst etteren, der udkom sidste år, da jeg fik "Indland" til anmeldelse, men valgte at gøre det, inden jeg gik i gang. Og det var godt, for det vil være umuligt at få greb om plottet, hvis man ikke  har læst forgængeren.

Kriminalroman

Arne Dahl: "Indland"

Oversat fra svensk af Anders Johansen. 359 sider, Forlaget Modtryk

 

Krimi: Guf for konspirationsteoretikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce