Modstandere af ny kirke melder sig på banen til menighedsrådet

Hvis der melder sig flere kandidater på banen indnen på tirsdag, blive der kamp om valget til de to ledige pladser i Bredballe Sogns menighedsråd. Foto: Mette Mørk

Modstandere af ny kirke melder sig på banen til menighedsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gruppen Red Bredballe Kirke har fundet fire kandidater til det kommende suppleringsvalg til menighedsrådet i Bredballe.

Bredballe: Der er lagt op til, at der skal være menighedsrådsvalg til Bredballe Sogn tirsdag 19. marts.

Efter, at to medlemmer har forladt menighedsrådet inden for det seneste halve år, er der blevet to ledige pladser i rådet. Og selvom muligheden har været der for at fortsætte kun med de tilbageværende 10 valgte medlemmer, stemte menighedsrådet i efteråret for, at der skal gennemføres et suppleringsvalg.

Det sker ikke mindst på grund af den store utilfredshed, der har været blandt nogle sognebørn over menighedsrådets arbejde for at få bygget en ny kirke, hvor den nuværende står i dag.

I sidste uge holdt menighedsrådet et orienteringsmøde om valget, og her mødte 33 interesserede op. En lille håndfuld tilkendegav, at de var interesserede i at stille op til menighedsrådet, men der blev ikke lavet en fælles opstillingsliste.

Listen "Red Bredballe Kirke"
Gruppen bag listen "Red Bredballe Kirke" er en kreds af individuelle personer, som alle har et ønske om at arbejde for blandt andet bevarelsen af Bredballe Kirke.Der er ikke tale om en organiseret gruppe med eksempelvis en formand, understreger Jens Find, som er blandt de Bredballe-borgere, der har været vedholdende i kampen for kirkens bevarelse.

- Vi er bare nogle stykker, der har snakket sammen og lavet invitationen til opstillingsmødet, forklarer han.

Listen på de fire kandidater, som Red Bredballe Kirke er nået frem til, er prioriteret, så derfor forventes det, at Peter Faurby og Anette Erbs Nielsen bliver valgt ind i menighedsrådet, hvis der ikke indkommer andre kandidatlister.

Kæmper for kirken

Det skyldes ikke mindst, at gruppen Red Bredballe Kirke ønskede at holde sit eget opstillingsmøde. Det blev gennemført onsdag aften med 21 deltagere.

Blandt dem blev der fundet fire kandidater til valget, oplyser en af nedrivningsmodstanderne, Jens Find, på Facebook.

"Listen er tænkt til dig, der ønsker en levende og udviklende kirke i de eksisterende, historiske rammer," lyder beskrivelsen af listen på Facebook.

Det uddybes, at listen kæmper for at bevare Bredballe Kirke i sine nuværende rammer, men er åben for eventuelle udvidelser.

Samtidig lægges der vægt på, at store beslutninger skal træffes efter grundige drøftelser og i åbenhed. Listen vil desuden have fokus på økonomisk bevidsthed og arbejdet for at tilbyde brede aktiviteter for alle medlemmer af Folkekirken.

- Hvis der kommer flere lister, bliver der valg, og hvis det sker, er det vigtigt, at du og dine naboer møder op og stemmer, lyder opfordringen fra Jens Find på Facebook.

Han stiller ikke selv op, men det gør Peter Faurby, Anette Erbs Nielsen, Hans Lauge og Nette Kaae Stimpel.

Forventer ikke kampvalg

Formanden for menighedsrådet, Kurt Holm Hansen, fortæller til Vejle Amts Folkeblad, at han endnu ikke har modtaget nogen kandidatlister.

- Men der er også først frist på tirsdag den 5. februar, påpeger han.

Kurt Holm Hansen tilføjer, at han ikke forventer, at der bliver kampvalg til de to ledige pladser.

- Men det er ikke noget, vi som menighedsråd skal blande os i. Alle medlemmer må tage stilling til, om de vil stille op eller lave lister, siger han.

Modstandere af ny kirke melder sig på banen til menighedsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce