Netop udkommet: Vejle er med i fotobog om danske kyster

Vejle er med i den nye fotobog Kystland af de to fotografer Mathias Svold og Ulrik Hasemann. Bogen udkom 2. maj.

Netop udkommet: Vejle er med i fotobog om danske kyster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To fotografer har brugt to år på at dokumentere Danmarks 8750 kilometer lange kyster. De besøgte også Vejle, og nu er deres bog Kystland udkommet.

Vejle: I to år har fotograferne Mathias Svold og Ulrik Hasemann dokumenteret de danske kyster gennem deres kameralinse, og de har blandt andet besøgt Vejle Fjord. Fotobogen udkom 2. maj med titlen Kystland.

De to fotografer har travet gennem klitter og marehalm, besteget klipper og skibskirkegårde med deres mellemformat-kameraer. Alt sammen for at indfange livet langs de danske kyster anno 2019.

Deres mål med bogen er at åbne vores øjne for alt det unikke, der er forbundet med at leve i et lille land, der har en kyststrækning på hele 8750 kilometer, forklarer Ulrik Hasemann.

- I Danmark er vi aldrig mere end 50 kilometer fra havet, og kysten er en indgroet del af den danske identitet. Med bogen håber vi at minde folk om, hvor unik og fantastisk den danske kystlinje er. Men kysten er også under pres og konstant forandring, og det vil vi gerne sætte fokus på, siger han.

I en bog om kyster er Vejle naturligvis med. Men ikke alt er godt, fortæller bogen. Som smagsprøve bringes her en billedtekst fra bogen til billedet, der gengives ved denne artikel:

I bunden af Vejle Fjord, efter den 22 kilometer lange indsejling, ligger en topmoderne lystbadehavn. Den blev indviet i 2014 og kan rumme 650 bade op til 60 fod. Under vandoverfladen ser det ikke lige sa imponerende ud. Engang vrimlede de østjyske fjorde med fisk og planter, men biodiversiteten er pa tilbagetog. I Vejle Fjord er torsk, hvilling, fladfisk og al efterhanden forsvundet, og EU har stemplet fjorden som "darlig til ringe" i deres tilstandsvurdering. Det er blandt andet udledningen af store mængder næringsstoffer fra artiers intensivt landbrug, som i dag har konsekvenser for de indre danske farvande.

Netop udkommet: Vejle er med i fotobog om danske kyster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce