Spar 5000 kroner: Golfklub dropper indskud

Det bliver dyrere at slå golfbolden ud på banerne ved Munkebjergskoven. Generalforsamlingen i Vejle Golf Club har besluttet at sætte kontingentet op, så fuldtidskontingentet stiger med 429 kroner. Arkivfoto: Mette Mørk

Spar 5000 kroner: Golfklub dropper indskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Generalforsamling i Vejle Golf Club bakkede op om kontingentstigning og afskaffelse af indskud og det billige hverdagsmedlemskab.

Vejle: Bestyrelsen i Vejle Golf Club havde lagt op til flere omfattende ændringer af medlemmernes betaling, da den lokale golfklub onsdag aften holdt sin årlige generalforsamling.

197 medlemmer var mødt op på Munkebjerg Hotel, og det var hverken forhøjelsen af kontingentet eller afskaffelsen af det 5000 kroner dyre indskud for nye medlemmer, der gav debat.

Det gjorde det til gengæld, at bestyrelsen samtidig foreslog at afskaffe det billigere hverdagsmedlemskab, som især er populært blandt pensionister, der har rigeligt tid til kun at gå på golfbanen i hverdagene.

Imodsætning til de øvrige forslag blev afskaffelsen af dette medlemskab sendt til afstemning i salen, og formand Claus Svold kunne med tilfredshed konstatere, at der blandt de fremmødte var stor opbakning til at afskaffe det billigere medlemskab.

Vi har haft en lille medlemstilbagegang i 2018. Det er der grund til at se på med stor alvor på, fordi færre medlemmer giver økonomiske udfordringer - og flere medlemmer giver potentialer for klubbens udvikling.
Claus Svold, formand for Vejle Golf Club
Sådan bliver kontingentet
Generalforsamlingen hos Vejle Golf Club har besluttet at forenkle udbuddet af medlemskaber i klubben, samtidig med at kontingent stiger - det dyreste kontingent med 429 kroner.Indtil onsdag aften eksisterede der tre forskellige fuldtidsmedlemskaber og tre forskellige hverdagsmedlemskaber alt afhængig af indbetalingen af indskud.

Nu er indskuddet og hverdagsmedlemskabet fjernet for nye medlemmer, og der findes derfor kun tre kontingentformer hos seniorerne:
  • Fuldtidsmedlemskab for medlemmer, der har betalt indskud: 6875 kr. årligt.
  • Hverdagsmedlemskab for medlemmer, der har betalt indskud: 4583 kr. årligt.
  • Fuldtidsmedlemskab for nye medlemmer, der ikke længere skal betale indskud: 7375 kr. årligt.
  • Juniorer og studerende berøres ikke af kontingentstigning og kan spille for 2375 kr. årligt.


Klubben kom ud af 2018 med et overskud på 102.000 kroner, og det skyldes ikke mindst en ekstraordinær indtægt fra momskompensation på 229.000 kroner takket være frivillige medlemsdonationer.

På generalforsamlingen blev foreningens tidligere og mangeårige formand Stig Brogård Andersen samt Gert Nielsen afløst i bestyrelsen af Charlotte Holst, der arbejder med facility management hos Lego, og Torben Pedersen, der arbejder med intern revision hos Bauhaus, mens der var genvalg til Judith Domino.

Ikke bekymret for trængsel

- Sagen er den - og det gælder ikke kun for Vejle Golf Club - at medlemstallet falder, mens andelen af medlemmer, der vælger billigere medlemskategorier stiger, og samtidig kommer der flere baner i Danmark. Det hænger ikke sammen, og det er en drøftelse, vi har haft mange gange. Det handler også om, at de, der har mulighed for at spille i hverdagene, bruger lige så meget tid på golfbanen, som dem, der har et arbejde, fortæller Claus Svold.

Bestyrelsen er ikke bekymret for, at afskaffelsen vil give trængsel på banen i weekenden, også fordi de medlemmer, der allerede i dag har et hverdagsmedlemskab, fortsat bevarer muligheden.

- Vi synes, det er en ordentlig måde at gøre det på, og så får vi udfaset hverdagsmedlemskabet over en årrække, siger formanden.

Sender et klart signal

Som nævnt var der fuld opbakning til at afskaffe indskuddet på 5000 kroner, som kan være en barriere for nye golfere, der overvejer at melde sig ind i klubben.

Men for ikke at skabe utilfredshed med de eksisterende medlemmer, der har betalt indskud, skal nye medlemmer fremover betale 500 kroner mere i årligt kontingent end de eksisterende medlemmer.

- Vi har i nogle år haft tilbuddet om ikke at betale indskud mod at betale et højere kontingent. Men det er der ikke ret mange, der kender til, for folk har det billede, at vi er en klub, du skal betale indskud i. Nu vil vi gerne sende et klart signal, om at det er afskaffet, og det er samtidig en tilpasning til markedet. Mange andre golfklubber kører også uden indskud, siger Claus Svold.

Færre spiller golf

Vejle Golf Club er samtidig i den situation, at antallet er medlemmer falder, så der ved indberetningen til Dansk Golf Union 30. september sidste år var 1685 medlemmer, hvilket er 53 færre end året før.

- Vi har samme situation som stort set hele golf-Danmark og nok også golf-Europa, hvor antallet af spillere falder og har gjort gennem de seneste syv til 10 år. Jeg tror, det skyldes, at den klassiske foreningsidræt er presset af de individuelle sportsgrene. Mange foretrækker at gå i fitnesscentret, fortæller formanden.

Klubben har en erklæret vision om at runde 1800 medlemmer, for det passer med den kapacitet, klubbens anlæg kan rumme.

- Vi vil gerne have 150 flere medlemmer end nu. Det kan banen bære og det vil give yderligere muligheder for at investere i vores anlæg, siger Claus Svold, som sammen med bestyrelsen drømmer om at forbedre medlemmernes træningsmuligheder.

Spar 5000 kroner: Golfklub dropper indskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce