Drop nu den blokpolitik - lad Venstre og Socialdemokratiet danne regering


Drop nu den blokpolitik - lad Venstre og Socialdemokratiet danne regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Wiin, Birkevangen 20, Juelsminde
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Jeg har været medlem af et liberalt parti i et halvt liv, men for tiden kan jeg ikke stemme på blå blok, hvor Venstre presses af de andre partier til at gå imod sit eget bagland blot for at lave opbrud og statsligt rod i sundhedssektoren, som man ellers har fået til at fungere godt. Og tak for det.

Jeg er en midtsøgende, lyseblå, borgerlig vælger, som ønsker praktisk samarbejde på midten af dansk politik frem for blokpolitik.

Dansk politik har i mange år været lig med blokpolitik. Men det er ingen naturlov, at det skal være sådan, og at vælgerne skal høre til enten rød eller blå blok.

Jeg vil foretrække et andet politisk verdensbillede, hvor "den faste blok" bestående af de to store regeringsbærende partier, altså Venstre og Socialdemokratiet, praktiserer et samarbejde og en deling af magten, som man ser i Schweiz.

Og på hver side af denne regering på midten har vi så oppositionen bestående af partier, der repræsenterer synspunkter, som ikke samler et flertal i befolkningen.

F.eks. har Radikale Venstre udviklet urealistiske udlændingepolitiske synspunkter.

Dansk Folkeparti ser anderledes på EU og regionerne og presses af Nye Borgerlige til træls symbolpolitik.

Liberal Alliance repræsenterer Nordsjælland og det yderste højre i skattepolitik og agerer adfærdsvanskelig.

Konservative kan gerne deltage i regeringen eller fungere som indflydelsesrigt støtteparti.

For partier på midten gælder det om konsekvent at søge stabil indflydelse på al væsentlig samfundsudvikling, og så er det mindre vigtigt, om profilen altid er knivskarp i forhold til den anden blok.

Jeg stopper her og lader læserne selv fundere over, hvor stabil udviklingen i Danmark kan blive, hvis Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen.

Det vil for dem begge blive langt mere harmonisk end de konstellationer, hvor Dansk Folkeparti indgår. Ro om EU, ro om regionerne og en afbalanceret velfærdspolitik.

Jeg stopper her og lader læserne selv fundere over, hvor stabil udviklingen i Danmark kan blive, hvis Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen. Det vil for dem begge blive langt mere harmonisk end de konstellationer, hvor Dansk Folkeparti indgår. Ro om EU, ro om regionerne og en afbalanceret velfærdspolitik

Drop nu den blokpolitik - lad Venstre og Socialdemokratiet danne regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce