Finansloven trak pynten af juletræet


Finansloven trak pynten af juletræet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henny Fiskbæk, Sportsvej 3, Gredstedbro, formand for HK Privat Sydjylland
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Der røg pynten godt nok af juletræet. Som jeg læser det, der står med småt i finanslovsaftalen, siger DF ja til at trække milliarder ud af den kommunale velfærd.

"Det kan vi kun anerkende. Men det er de rammer, vi arbejder inden for," siger René Christensen til Altinget.

I 2019-2022 står udgiftslofterne samlet set til at trække tre mia. kr. ud af kommunernes driftsøkonomi.

AE-Rådets analyse viser, at fastholdes vækstraten på de bebudede 0,4 pct. i det offentlige forbrug til 2025, vil det betyde 11.000 færre offentligt ansatte.

Det kommer til at gå ud over folkeskolerne, ældreplejen og daginstitutionerne, der år efter år vil blive beskåret med en halv mia. kr.

Og det fejrer de med dåsebajere. Føj, siger jeg bare.

En løsning på problemet med dagpengene, som bliver mindre og mindre værd for vores medlemmer, forsvandt til tonerne af dåseøl, der åbnes, og det samme gør sig gældende for de øvrige overførselsindkomster.

Antallet af børn, der lever i familier under fattigdomsgrænsen, steg fra 2016 til 2017 med 12.000. Det betyder, at der nu er 64.500 børn, der lever i fattigdom i Danmark.

Nu vil man med åbne øjne sende flere børn ud i alvorlig fattigdom, da finansloven for 2019 vil sætte integrationsydelsen ned.

Socialrådgivere landet over sidder med mennesker, der må undvære medicin, ja, sågar enlige mødre, som prostituerer sig for at få råd til huslejen, vintertøj eller bare ordentlig kost til deres børn.

Engang frygtede man at komme på fattiggården; nu kan man frygte resultatet af de årlige finanslovsforhandlinger.

Det ser heller ikke ud til, at der afsat en krone mere til skattekontrol. Skat er barberet ned til sokkeholderne de senere år, hvilket har resulteret i, at den danske stat er blevet franarret milliarder.

Men der kunne findes fem mio. kr. årligt til, at afgiften for registrering af privatfly afskaffes, og det betyder, at det bliver billigere at eje sit eget jetfly i Danmark.

Jeg tror ikke, der er mange af mine medlemmer i HK Privat, der ser det som en mulighed at shoppe et nyt privatfly.

Der lægges op til, at den samlede bevilling til Arbejdstilsynet fastholdes på samme niveau som i år, men det retter ikke op på de voldsomme nedskæringer på mere end 180 mio. kr. og over 300 årsværk, som er sket gennem de seneste 10 år.

Vi har brug for et stærkt tilsyn, men nu går det den forkerte vej. Det er katastrofalt for de, der bliver nedslidte før tid og ikke har mulighed for en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Til gengæld kunne der findes syv mio. kr. til, at pensionerede cirkuselefanter kan nyde deres velfortjente otium.

Nej, finansloven tog ikke kun pynten af juletræet. De kommende år bliver en voldsom udfordring for mange danskere.

Finansloven trak pynten af juletræet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce