Fjern tvangsløsninger overfor privatpraktiserende læger


Fjern tvangsløsninger overfor privatpraktiserende læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Susan Kronborg, Skovbrynet 13, Skanderborg, folketingskandidat (R) i Skanderborg, Odder, Samsø
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Et æble om dagen holder lægen væk. Men når det ikke er tilstrækkeligt, vil vi alle gerne have et velfungerende sundhedsvæsen, og i bestræbelserne for nye strukturer skal et nøgleord være faglighed.

Der skal tænkes nyt, og der skal findes nye løsninger. Men gør det med fagligheden i behold, f.eks. ved at spørge læger og sygeplejersker, hvilke ideer de har.

Det kan give mening, at man med kroniske sygdomme, der ofte kræver kontakt med sundhedsvæsenet, giver nemmere adgang ved at indføre lokale sundhedshuse.

Hvis kommunerne skal stå for det lokale sundhedshus, skal den enkelte kommune selvfølgelig have en finansiering af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter osv.

Det er også nødvendigt, at der fastlægges landsdækkende standarder, så der løftes til et minimumsniveau.

Det bliver ikke en tilfredsstillende løsning for hverken borgere eller medarbejdere, hvis et lokalt sundhedshus kun ansætter en læge og en sygeplejerske. Det er alt for sårbart ved ferier, pension eller jobskifte.

Jeg vil også kæmpe for en bedre løsning for vores privatpraktiserende læger end Socialdemokratiets forslag om tvang.

Her er det i stedet værd at overveje, om vi i stedet for privatpraktiserende læger skal gå gradvist over til at have ansatte læger og ikke virksomhedsdrevne læger.

Tiden er mange steder løbet fra den privatpraktiserende læge, som vi kender det.

De unge læger vil helst ikke binde sig til en virksomhed i 40 år.

Der skal gerne være mulighed for karriereskifte, og hvorfor så købe en praksis, som der ikke er garanti for kan sælges igen.

Det er således mit politiske løsningsforslag at forlade virksomhedsmodellen og gå gradvist over til ansættelsesmodellen i de dele af landet, hvor det giver mening.

Det vil give den enkelte læge en større mulighed for en almindelig arbejdsdag med kolleger i stedet for private virksomheder med døgnlægevagter.

Med tiltagende flere ansatte læger kan der også ske en ensretning af it-systemer og journalsystemer.

Som det er i dag betyder de forskellige systemer en masse dagligt besvær ved samarbejdet mellem de privatpraktiserende læger og hospitalerne, men ikke mindst også for den enkelte kommune.

Mine sundhedspolitiske pejlemærker er således at have fagligheden i fokus og fjerne tvangsløsninger overfor privatpraktiserende læger.

Alt dette vil ikke mindst komme borgeren til gode.

Tiden er mange steder løbet fra den privatpraktiserende læge, som vi kender det. De unge læger vil helst ikke binde sig til en virksomhed i 40 år. Der skal gerne være mulighed for karriereskifte, og hvorfor så købe en praksis, som der ikke er garanti for kan sælges igen. Det er således mit politiske løsningsforslag at forlade virksomhedsmodellen og gå gradvist over til ansættelsesmodellen i de dele af landet, hvor det giver mening.

Fjern tvangsløsninger overfor privatpraktiserende læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce