Lad os nu se den sundhedsreform


Lad os nu se den sundhedsreform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Rasmus Foged, Willemoesgade 31, Aarhus, medlem af regionsrådet i Region Midtjylland for Alternativet
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Iben Sønderup (S) og Britt Bager (V) diskuterer for tiden regionernes fremtid i de østjyske aviser.

Som nyvalgt regionsrådsmedlem har jeg bestemt oplevet eksempler på, at der er nogle udfordringer i vores nuværende struktur.

Jeg er derfor enig med Britt Bager i, at vi skal have modet til at udfordre det bestående.

Derfor glæder jeg mig til at se, hvad det er for et udspil til sundhedsreform, regeringen kommer med.

For mig er det for det første vigtigt, at der ikke skabes mere administration. Vi arbejder i regionerne hårdt på at reducere administrationen i sundhedsvæsnet, så vi får mest mulig sundhed for pengene.

Hvis vi skal udnytte ressourcerne effektivt, er det afgørende, at hospitalerne samarbejder. Vores struktur må ikke skabe en usund konkurrence mellem de offentlige hospitaler.

En vis konkurrence kan give incitament til innovation og udvikling, men det er vigtigt, at der er mindst lige så meget incitament til samarbejde mellem hospitalerne. Vi skal ikke risikere, at hospitalerne fokuserer mere på egne forhold end det fælles bedste.

For det tredje skal vi også fremadrettet have en struktur, der kan håndtere det høje udviklingstempo på sundhedsområdet. Når nye behandlinger skal introduceres, eller gamle behandlingsformer skal afvikles, skal vi kunne handle hurtigt.

Det kræver en decentral koordinering mellem hospitalerne eller måske helt nye måder at organisere hospitalerne på. Den fleksibilitet giver regionerne i dag, og det skal vores fremtidige struktur også sikre.

Ligesom Iben Søndrup mener jeg, det er vigtigt, at borgerne har demokratisk indflydelse på prioriteringerne i sundhedsvæsnet - ikke mindst på de geografiske prioriteringer.

Det er en politisk prioritering, hvor meget ekstra vi skal bruge på at tilbyde behandling tæt på borgerne, for i sidste ende betyder det større udgifter, længere behandlingstider eller dårligere behandling.

Til sidst vil jeg minde om, at det er dyrt at gennemføre en omstrukturering. Hvis vi skal bruge en masse ressourcer på en omstrukturering, skal vi være helt sikre på, at den nuværende struktur bliver erstattet af noget, der er meget bedre.

I den forbindelse skal vi også huske, at regionerne kun har eksisteret i 10 år.

Region Midtjylland har omkring 25.000 medarbejdere, og det tager lang tid at gennemføre en sammenlægning, når så mange bliver berørt.

Vi er ikke en gang færdige med at bygge de nye, store hospitaler, som uanset hvad kommer til at spille en stor rolle i Danmarks fremtidige sundhedsvæsen.

Der er således stor forskel på det, regionerne leverer i dag, og det, regionerne vil kunne levere, når der har været kontinuerlig drift over en længere periode.

Lad os nu se den sundhedsreform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce