Togbro. Hvad skal der til for at rød blok vil droppe togbroen over Vejle Fjord?


Togbro. Hvad skal der til for at rød blok vil droppe togbroen over Vejle Fjord?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Christoffer Aagaard Melson, Havnegade 35, Vejle, folketingskandidat for Venstre i Vejle Kommune
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, og Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, afviste den 12. februar her i avisen enhver tanke om at droppe togbroen over Vejle Fjord.

De gik i avisen med den kontante afvisning, fordi Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, havde tilladt sig i at stille spørgsmål ved det kloge i at gennemføre projektet. Han påpegede, at forudsætningerne er skredet, fordi der ikke er kommet de forventede penge ind i beskatning af nordsøolien, som skulle finansiere togbroen, og fordi DSB har bestilt nye tog, der kun kan køre 200 km/t. Hvis rejsetiden skal ned på en time mellem Aarhus og Odense kræver det, at togene kan køre mindst 230 km/t.

Påpegningen af disse to fuldstændigt relevante problemstillinger kaldte Rasmus Prehn "rituel teatertorden" og fortsatte med at sige "Det er tydelig, at valget nærmer sig, og Kim har besluttet at sprælle lidt for at få opmærksomhed."

I forhold til Kim Christiansens anker mod projektet kan det tilføjes at VVM-rapporten, der blev udarbejdet i 2016, viser at projektet samfundsøkonomisk er en elendig forretning, at det bliver ca. en halv milliard kroner dyrere en forudsat i aftalen om Togfonden, og at det vil få betydelige negative konsekvenser for naturen langs Vejle Fjord. Endelig er antallet af togpassagerer i Jylland og på Fyn er faldet med 15 procent fra 2013, hvor aftalen blev indgået, til 2017. Dermed er argumentet om, at en togbro er nødvendig for at have nok kapacitet på skinnerne også faldet fuldstændig fra hinanden. Tilbage står to spørgsmål. Findes der overhovedet noget argument, der kan overbevise partierne i Rød blok om at droppe deres prestigeprojekt, eller skal det gennemføres lige meget hvad, så de ikke taber ansigt? Det andet spørgsmål er, hvad der skal til for at Dansk Folkeparti opsiger forliget om Togfonden? Det står nu tindrende klart, at aftalen ikke var gennemarbejdet og hvilede på nogle helt forkerte præmisser.

Togbro. Hvad skal der til for at rød blok vil droppe togbroen over Vejle Fjord?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce