Eksperten: Grunde til at bygge nyt - også på Fyn


Eksperten: Grunde til at bygge nyt - også på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er en tendens til, at flere og flere køber et ældre hus - for at rive det ned og bygge nyt.

Det lyder måske som en dyr løsning, men faktisk kan der være penge at spare - og ikke mindst tid og energi ved at bygge nyt frem for at købe et ældre hus.

Mange tror nærmest, at det er økonomisk umuligt at komme i nærheden af et nybygget hus.

Beregninger fra Realkredit Danmark viser imidlertid, at der kan være penge at spare ved at rive det gamle hus ned og i stedet bygge et nyt. Ifølge beregningerne kan du spare op til 3000 kroner om måneden i udgifter til energi og vedligehold på et nyt hus i forhold til at overtage et hus med energimærke E. Så selv om et nybygget hus som udgangspunkt kræver et større lån end et brugt, kan bundlinjen på budgettet ende med at blive stort set den samme, fordi det er langt mere økonomisk at bo i nybyg.

Adgangen til - eller manglen på samme - til byggegrunde får desuden flere til at købe et gammelt nedrivningsklart parcelhus, fordi beliggenheden er den helt rigtige. Og her kan nyudstykninger sjældent være med, fordi de ligger for langt fra centrum.

Der er også en klar tendens til, at mange gerne selv vil bestemme, hvordan huset skal se ud - ikke mindst planløsningen, som skal matche bestemte behov. For mange vejer det også op, at du slipper for bekymringer om vedligehold de mange første år, du bor i boligen. Ligesom du hverken skal sætte penge eller tid af til boligprojekter, men i stedet blot kan nyde at bo i din bolig med overskud til andre ting.

Det gode økonomiske klima med stigende beskæftigelse og lave renter er også med til at skabe gode betingelser for nybyggeriet på Fyn.

De historisk lave renter gør det fortsat muligt for flere at få den bolig, som de drømmer om, fordi det er billigt at låne penge. Og har du en meget slidt bolig, som du skal totalrenovere og måske endda bygge til, så kan det i mange tilfælde give mening at rive ned og bygge nyt i stedet.

Ofte kan det også betale sig at bygge nyt, fordi renoveringer er dyre på grund af det individuelle håndværkerarbejde, hvorimod nybyg baserer sig på standardløsninger og masseproduktion, og derfor kan du bygge nyt billigere.

Eksperten: Grunde til at bygge nyt - også på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce