Gør-det-selv-Kjeld: Hvad siger tækkemanden?


Gør-det-selv-Kjeld: Hvad siger tækkemanden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

? Hej Kjeld Bjerre - min første indskydelse (efter historie om grønt snask på Kjeld Bjerres stråtag, og hvad man gør ved det - red.) var: Hvad siger tækkemanden om problemstillingen? Han har sandsynligvis mødt fænomenet før og har sikkert gode råd om vedligeholdelse af det produkt, som han har leveret.

Venlig hilsen Grete Larsen, Frederikshavn

 

! Hej Grete - det er udmærket tænkt, og det var da også, hvad der først faldt mig ind: Fat i tækkemanden!

Men der er to ting at sige til det - nemlig at tækkemanden hedder Szymon, og der er langt til Polen. Jeg tror nu nok, at han skal komme springende, hvis jeg ringer, men uanset, at han og hans folk er gode tækkemænd med erfaring fra både Polen, Tyskland, Holland og England, så er han måske ikke den mest oplagte ekspert i noget så lokalt som alger - som altså viser sig at være blågrønalger.

Men jeg forventede - hvis jeg skal være helt ærlig - at én eller flere danske tækkefolk ville melde sig på banen med en forklaring på fænomenet, når nu jeg slog det stort op i avisen. Det er ikke sket, og jeg har lidt på fornemmeren, at det muligvis skyldes, at det er et nyt og nærmest ukendt fænomen. Så måske er der slet ingen tækkefolk, som har noget klogt at sige?

Lad det være slået fast, at jeg hører meget gerne fra hvem som helst, der har noget meningsfuldt at sige om den sære, slimede og grønne belægning, som mest af alt minder om grøn gele - er der ikke noget, som hedder myntegelé? Jeg tror dog ikke, at man skal spise denne type "gele", selv om det ville være både nyt, nordisk stenalderagtigt - visse blågrønalger (cyanobakterier) er nemlig giftige. Det er derfor, vi næsten hver sommer hører advarsler om, at nu må man ikke bade ved denne eller hin strand, fordi der er blågrønalger i vandet. Men sgu da ikke på mit stråtag, om jeg må be' ...

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Gør-det-selv-Kjeld: Hvad siger tækkemanden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce