Inges kinesiske køkken: Shanghai stegte nudler

Foto: Skovdalnordic.com

Inges kinesiske køkken: Shanghai stegte nudler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velkommen til augusts skole, hvor jeg viser dig nogle nemme, kinesiske retter. Dem har jeg lært at lave i forbindelse med mit toårige ophold i millionbyen Shanghai, hvor vi også har et fotostudie.

Når du sætter dig ved et kinesisk aftensbord, serveres der flere såkaldte mono-retter, typisk to-tre grøntsagsretter, måske en tofu-ret og så en kød- eller fiskeret. En klassisk ret er "shanghai fried noodles", hvor du får nudler stegt med en smule hakket kød og så bok choy, der er en kinesisk kåltype. Det er lige nok til at give lidt smag. Og så er nudlerne selvfølgelig vendt med en skøn blanding af soja, finthakket hvidløg og ingefær.

En anden fin grøntsagsret er stegte bønner, hvor kineserne lige tilføjer en spiseskefuld hakket kød per portion.

200 g nudler

200 g bok choy

100 g svampe

50 g hakket svinekød

1 tsk salt

½ tsk sukker

2 spsk soja

1 spsk. sherry

Kog nudler efter anvisning på pakken.

Snit bok choy i mindre længder.

Skær svampe i tynde skiver.

Vend kød i salt, sukker og sherry.

Steg kødet i lidt olie i en wok.

Tilsæt bok choy og steg igennem et par minutter.

Vend de kogte, afdryppede nudler i soja, kom dem i wokken og varm igennem, mens du vender dem.

Foto: Skovdalnordic.com
Foto: Skovdalnordic.com

Inges kinesiske køkken: Shanghai stegte nudler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce