Mad til det virkelige liv: Salade niçoise

Foto: Skovdalnordic.com

Mad til det virkelige liv: Salade niçoise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den klassiske salat salade nicoise, stammer fra Frankrig, nærmere bestemt Nice. Der findes et utal af fortolkninger. Hvis man vil gøre salaten ekstra lækker, skal man bruge frisk tun, der lige er svitset på hver side og derefter skåret i tynde skiver.

300 g kartofler

4 æg

250 g grønne bønner

1 romainesalat

4 tomater

1 håndfuld bredbladet persille

2 dåser god tun

125 g sorte oliven

1 rødløg

3 spsk. olivenolie

1,5 spsk. rødvinseddike

1 spsk. dijonsennep

1 tsk. salt

Skræl kartoflerne og kog dem møre. Kog æggene i otte minutter.

Kog de nippede bønner cirka fire minutter. Lad dem afkøle i koldt vand, så de forbliver sprøde.

Riv salaten i mundrette stykker.

Pil og skær æg i kvarte.

Skær tomater i kvarte.

Skær rødløg i ringe.

Grovhak bredbladet persille.

Anret salat med kartofler i små stykker, salat, bønner, tomat, bredbladet persille, tun, oliven og rødløg.

Pisk olivenolie, rødvinseddike, dijonsennep og salt sammen til en dressing og dryp den over salaten.

Foto: Skovdalnordic.com
Foto: Skovdalnordic.com

Mad til det virkelige liv: Salade niçoise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce