Opskrift: Pommes frites

Hav & Bøf serverer både købte pommes frites og laver dem selv. Foto: Chresten Bergh

Opskrift: Pommes frites

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingredienser:

Bagekartofler eller store almindelige kartofler

½ dl eddike

2 liter rapsolie eller anden olie, der er egnet til høj varme og friturestegning

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne - de kan sagtens beholde skrællen på.

Skær dem i passende størrelse til fritter og skyl dem i rigelige mængder koldt vand. Et godt tip er at skylle dem, indtil vandet ikke længere "farves" af stivelsen. Du kan også udvande kartoflerne i en til to døgn, men det er en lidt længere proces.

Kog fritterne i vand med ½ dl eddike i 10-12 minutter.

Lad dem køle af i køleskabet i cirka 30 minutter

Varm olien op til cirka 140 grader - test om den er varm nok ved at stikke enden af en kartoffel ned i olien - det skal boble stille og roligt.

Lad fritterne stege, indtil de begynder at tage farve. Lav små portioner ad gangen.

De varme fritter køles igen i cirka 30 minutter. Her er det også muligt at smide dem i fryseren, indtil du skal bruge dem.

Til sidste omgang skal olien varmes op til cirka 180 grader, og fritterne skal steges, indtil kuløren og sprødhed er som ønsket. Hav & Bøf foretrækker dem ekstra sprøde.

Opskrift: Pommes frites

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce