Ekstra milliard til Vejle udeblev


Ekstra milliard til Vejle udeblev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejlenserne bruger ikke flere penge, selv om der er kommet to centre med knap 100 butikker til. Det betyder, at en forventet omsætningsfremgang på én mia. kroner i detailhandelsomsætning er udeblevet. Samtidig tager centrene omsætning fra butikkerne på gågaden, og mange af dem må kæmpe for at overleve. - Vejles to nye butikscentre, Marys og Bryggen, skulle have øget detailhandelsomsætningen med én mia. kr. Vi må i dag erkende, at omsætningen ikke er steget. Finanskrisen har størstedelen af skylden, men er ikke hele årsagen. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at medlemmerne af City Vejle står sammen, så Vejle bliver det sted, man kører hen for at shoppe, siger Ole Krusborg, formand for City Vejle. Vejle detailhandel omsætter for godt fire mia. kr., og det beløb skulle med centrene have vokset til godt fem mia. kr.

Finanskrisen begravet

Ifølge formanden nytter det ikke, at man kun giver finanskrisen skylden. - Finanskrisen er begravet. Så det er et godt tidspunkt, der ansættes en ny citychef, og at vi for alvor trækker i arbejdstøjet. Og her er opbakningen fra medlemmernes det allervigtigste, siger Ole Krusborg. Han slår på, at omsætningen i detailhandlen i Vejle skal øges. - Derfor appellerer vi til, at alle cityforeningens medlemmer bakker op om foreningens tiltag - også selv om den enkelte butik ikke får noget ud af eksempelvis et enkelt arrangement eller to. Sammenholdet er det allervigtigste, siger Ole Krusborg. Ifølge formanden liberaliseres lukkeloven yderligere allerede til næste år.

Ingen sanktioner

- Liberaliseringen betyder, at butikkerne kan holde endnu længere åbent. Det vigtigste er ikke, at holde åbent altid, men at vi i Vejle holder åbent samtidig, siger Ole Krusborg. Selv om vedtægterne i City Vejle lægger op til, at det enkelte medlem kan smides ud af foreningen, hvis medlemmet skader foreningens virke, vil formanden ikke gå så langt. - Det må være op til den enkelte butiksejers samvittighed, siger Ole Krusborg. Bruno Christensen, direktør i Retail Institute Scandinavia, er enig med Ole Krusborg. - Finanskrisen har været hård ved detailhandlen og især ved butikscentrene. To nye butikscentre i bymidte burde være et guldæg for en by, men fyldes centrene med butikker med varer, kunderne hele tiden har kunnet købe på gågaden, vil omsætningen ikke blive øget. Tværtimod, siger Bruno Christensen. Det forudsagde direktøren for Retail Institute Scandinavia på City Vejles generalforsamling for to år siden. - Centrenes dilemma er, at de bliver nødt til at leje ud til hvem som helst, fordi lejerne ikke kommer af sig selv. Det betyder, at centrene bliver en kopi af gågaden, siger Bruno Christensen.

Ekstra milliard til Vejle udeblev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce