Lokale perler samlet i nyt tilbud

Naturvejleder og historiefortæller Peer Høgsberg er idémanden bag et nyt tilbud, der samler lokale perler i en smuk kæde under titlen Natur&Kultur-Vejle. - Arkivfoto

Lokale perler samlet i nyt tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortællinger, aktiviteter og oplevelser er de redskaber, som et nyt samarbejde - kaldet Natur&Kultur-Vejle, vil bruge for at bringe Vejleegnens rige kultur og natur tæt på borgere og turister. Det skal ske gennem højskoleophold, kurser og guidede ture. Samarbejdet er indgået mellem mange af de væsentligste natur-og kulturaktører i området, bl.a. Vingsted Historiske Værksted, Vejleegnens Museer, DGI, Danmarks Sportsfiskerforbund, Givskud Zoo, Brandbjerg Højskole, Kongernes Jelling, Vingstedcentret, Økolariet m.fl. Naturvejleder Peer Høgsberg er idémanden bag de nye højskoletilbud. Det er en del af hans arbejde at udvikle den slags.

Fidusen

-Det hele udspringer af Vejle Ådalgruppen, hvor der opstod en idé om at lave nogle temaer. Jeg udvikler og sætter struktur på, og Økolariet er sekretariat. Fidusen er, at vi bruger lokale folk og udnytter det netværk, de forskellige aktører har i forvejen, siger han. Det første tilbud på Brandbjerg Højskole nord for Jelling er udbudt i højskolesystemet. Dermed er der sikret en økonomi i forløbet.

Løber det rundt?

-Jeg er selvfølgelig noget spændt på det forretningsmæssige. Man kunne godt udbyde alt inden for højskolereglerne, men det giver også nogle formelle bindinger, som man er fri af, hvis man ikke får det tilskud. Det gælder for eksempel, at en vis del af kurset skal foregå på højskolen, og at højskolelærerne skal stå for en vis mængde af undervisningstiden. -Det er altid svært at udbyde noget nyt til nogen, man ikke kender, siger Peer Høgsberg.

Tilbage i tiden

Vikingetemaet lægger vægt på den tids håndværk, og der er rollespil ved Brandbjerg.

Glad med mad

Senere på året udbydes temaet »Glad med mad«. En dag går med at fange fisk, en anden med at studere produkter fra stald og mark hos for eksempel den økologiske producent Årstiderne i Barrit nær Hedensted. -Madlavning er en samlende aktivitet, der skaber fællesskab mellem mennesker, bemærker Peer Høgsberg. Som eksempel på endnu et historisk tema kan nævnes »Hærvejen«, Danmarks jyske hovedfærdselsåre. Man kan læse mere på hjemmesiden: www.natur-kultur-vejle.dk

Lokale perler samlet i nyt tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce