Vejlenserne blev tjekket for hudkræft: Resultatet er tankevækkende

Dora Berthelsen var en af de mange vejlensere, der fik tjekket huden af en læge fra Odense Universitets Hospital (OUH). Det skete med denne lille skanner, tilknyttet en mobiltelefon. Foto: Michael Svenningsen

Vejlenserne blev tjekket for hudkræft: Resultatet er tankevækkende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

128 vejlensere blev undersøgt for hudkræft af læger fra Odense Universitets Hospital og Vejle Sygehus, og der blev konstateret mistanke om modermærkekræft hos otte, mens én skal under kniven og opereres for hudkræft.

Vejle: Otte vejlensere skal undersøges nærmere på grund af mistanke om modermærkekræft, og en skal hurtigst muligt under kniven og opereres for hudkræft.

Sådan er resultatet efter "Vejle mod hudcancers" arrangement med læger fra Odense Universitets Hospital (OUH) og Vejle Sygehus.

Vejlenserne stod i kø foran det store hvide telt på Rådhustorvet to timer før åbningen for at være sikre på at blive undersøgt.

- 128 blev undersøgt, og resultatet er tankevækkende, siger Christina Omann Clemmensen fra C Beaty and Care i Vejle.

Hun er initiativtager til "Vejle mod hudcancer", og hun var helt overvældet over interessen.

- Det er både glædeligt, at så mange støtter arrangementet, men samtidig er det også lidt skræmmende, at så mange går med en bekymring om, at der måske er noget i vejen, siger hun.

 
Dora Berthelsen
Overlæge Tine Vestergaard, fra Odense Universitets Hospital, undersøger her huden på Dora Berthelsens næse. Hun kunne bagefter berolige Dora Berthelsen med, at det ikke er noget alvorligt. - Jeg kan se, du har fået behandling før, og det skal du nok have igen, sagde overlægen.     Foto: Michael Svenningsen
Overlæge Tine Vestergaard, fra Odense Universitets Hospital, undersøger her huden på Dora Berthelsens næse. Hun kunne bagefter berolige Dora Berthelsen med, at det ikke er noget alvorligt. - Jeg kan se, du har fået behandling før, og det skal du nok have igen, sagde overlægen. Foto: Michael Svenningsen

Undersøgelse før fødselsdag

Dora Berthelsen havde en invitation til en fødselsdag i Grenå, men hun ville ikke afsted, før hun havde fået huden på sin næse tjekket af læger fra OUH.

- Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ, "Vejle mod hudcancer" har taget, sagde hun, før overlæge Tine Vestergaard undersøgte huden på næsen og kunne konstatere en gammel skade, som skal have behandling igen.

Fire læger, to fra Odense og to fra Vejle, undersøgte de 128 vejlensere.

"Vejle mod hudcancer" samlede 355.000 kr. ind ved en galla-event, og de blev brugt til særlige scannere, som via teledermatologi hurtigt kan diagnosticere huden. 

- Vi har fået så positiv respons på galla-aftenen, at vi gentager den. Næste gang bliver også til støtte for et specifikt projekt, så alle generøse sponsorer ved, hvad pengene går til, siger hun. 

Christina Omann Clemmensen, (t.h.), indehaver af C Beaty and Care, er initiativtager til projekt
Christina Omann Clemmensen, (t.h.), indehaver af C Beaty and Care, er initiativtager til projekt "Vejle mod hudcancer", var glad for, at vejlenserne støttede hendes initiativ. Her er hun sammen med Dorthe Maglehøj (t.v.) og Birgitte Busk Mikkelsen fra gruppen, der står bag projektet. Foto Michael Svenningsen

Positive kommentarer

Christina Omann Clemmensen og de andre fra styregruppen fik mange positive kommentarer fra vejlensere, der lod sig skrive op til en undersøgelse.

Mens de ventede, kunne de fordybe sig i pjecer om, hvorfor det er nødvendigt at bruge solcreme for at beskytte sig mod solen.  

Vejlenserne blev tjekket for hudkræft: Resultatet er tankevækkende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce