Rotary hjælper kendt skuespiller med at hjælpe unge

Den lokale Rotary-mand Max Ustrup og skuespiller Jens Arentzen har udviklet et personligt venskab på baggrund af deres fælles interesse for at hjælpe unge med en skæv opvækst. Privatfoto

Rotary hjælper kendt skuespiller med at hjælpe unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge med skæv opvækst får mulighed for nyt håb af skuespiller Jens Arentzen og Rotary i Middelfart.

Middelfart: Så stort indtryk gjorde et foredrag med Jens Arentzen på Godset i Kolding for tre år siden, at den lokale Rotary-mand Max Ustrup besluttede sig for at støtte sagen.

Jens Arentzens foredrag handlede om, hvordan unge med en skæv opvækst kan finde nyt mod på livet. Udgangspunktet var Jens Arentzens eget eksempel. Han har nemlig selv haft en svær opvækst, men bevist, at det ikke behøver at være nogen hindring for at få et godt og meningsfuldt liv.

Max Ustrup tog hjem og præsenterede de øvrige medlemmer i Middelfart Rotary Klub for sine synpunkter, og de var straks med på hans idé om at støtte Jens Arentzens projekt, der i dag ikke kun handler om foredrag, men er udvidet til en række Youtube-film, hvor skuespilleren fortæller om sit liv, og hvilke muligheder andre unge har for at komme på ret køl med de rette mennesker omkring sig.

Fakta
Gennem de fem indledende film vil Jens Arentzen blandt andet fortælle om:- Hvordan man kan forsvinde ind i sig selv som en overlevelsesmekanisme.

- Hvordan man ofte hjælper andre, undtagen sig selv.

- Hvorfor man bliver affektstyret

- Hvordan man udvikler flere udgaver af sig selv.

- Hvordan nyt netværk giver nyt mod.

- Hvordan selvfedme giver styrke.

- Hvordan du gennem såkaldt "exposure" kan flytte dig, ikke i tanken, men rent fysisk - så du både kan få job, netværk og et liv, der lykkedes.

Har selv haft børn i aflastning

Den tidligere Matador-stjerne arbejder vederlagsfrit med projektet. Alligevel løber selve produktionen af de foreløbig fem planlagte film op i 82.000 kroner. Beløbet er i al væsentlighed skaffet af Rotary, mens Middelfart Sparekasse tillige har bidraget.

- Vi har selv haft børn i aflastning derhjemme og har på helt nært hold oplevet, hvilke problemer og mindreværd mange unge tumler med, så jeg kunne simpelthen ikke lade være med at kontakte Jens efter foredraget og tilbyde vores hjælp, siger Max Ustrup, der i dag har udviklet et personligt venskab med skuespilleren.

Foruden den økonomiske støtte til Jens Arentzens ungeprojekt vil medlemmerne i Rotary i Middelfart også tilbyde sig som mentorer for lokale unge, som har behov for støtte.

Web-filmene forventes at være klar i løbet af efteråret, hvor de vil blive stillet gratis til rådighed for skoler, gymnasier, opholdssteder og fængsler, ligesom Jens Arentzen vil gøre opmærksom på dem ved sine foredrag.

Som led i projektet afholder Jens et foredrag i Middelfart Sparekasse den 2. oktober, hvor entréindtægten går ubeskåret til projektet.

Rotary hjælper kendt skuespiller med at hjælpe unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce