Organist drømmer om at lave håndklokkeensemble

Henriette Holm Hoppe har selv spillet i klokkeensemble og syntes, det var sjovt og anderledes. Nu håber hun på at starte et nyt ensemble i Ødsted. Privatfoto

Organist drømmer om at lave håndklokkeensemble

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Organist Henriette Holm Hoppe håber på at finde folk, der vil være med til at danne et håndklokkeensemble, som i første omgang kan spille små melodier op mod julen.

Ødsted: Der er noget særligt ved klokker. Der er en særlig stemning over dem. Det mener organist ved Ødsted Kirke, Henriette Holm Hoppe, som drømmer om at danne et lille håndklokkeensemble.

Foruden at være organist er hun uddannet klokkenist, altså uddannet i at spille på klokkespil i kirker, så interessen for klokker er bestemt ikke ny.

Hun forsøgte allerede sidste år at stable et lille ensemble på benene, men det lykkedes ikke at finde nok, der gerne ville spille med.

- Jeg tror måske, der var lidt kommunikation, der gik skævt. For efter jeg havde opgivet, dukkede et par stykker op og sagde, at det ville de ellers godt have været med til. Nu prøver jeg igen, og denne gang vil jeg gøre mere aktivt ud af at fortælle om muligheden, forklarer hun.

Alle kan være med

Om man er fortrolig med at spille musik eller er nybegynder, så kan man være mere eller mindre jævnbyrdige, når man spiller håndklokker. Derfor kan alle være med.

- Hver mand får en, to eller tre klokker, afhængig af sværhedsgraden og melodien, og så skal man så falde ind på de rigtige steder i melodien. Det kan godt være lidt svært - også selvom man er vant til at spille musik, forklarer Henriette Holm Hoppe.

Der skal gerne være tre-otte deltagere i sådan et ensemble, og man vil formentlig mødes en gang hver anden uge, men ugedag og tidspunkt kan tilrettelægges lidt efter, hvad der passer for gruppen.

- Her i kirken plejer vi at have kirkekoret med til "De ni læsninger", som ligger tredje søndag i advent. Her tænker jeg, det kunne passe rigtig fint, hvis klokkeensemblet også kunne spille et par melodier, siger hun.

Organist drømmer om at lave håndklokkeensemble

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce