Ny legeplads indviet med masser af is

Dere r stort set uanede udfoldelsesmuligheder på den nye legeplads ved Elkjærskolen. Det benyttede børenne sig af allerede før den officielle indvielse. Foto: Jim Hoff

Ny legeplads indviet med masser af is

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Området ved Elkjærskolen blev fredag endnu mere attraktivt: Nu er multibane, shelters og bålhytte suppleret med stor legeplads.

Grønbjerg: Lokale ildsjæle, tre vindmøller og en pose penge på 790.000 kroner fra kommunens grønne ordning er de grundlæggende elementer i den nye legeplads ved Elkjærskolen.

Den blev officielt indviet med pæne ord og snoreklip af formanden for kommunens udvalg for natur og miljø Karl Erik Lund (DF) fredag.

De lokale ildsjæle finder vi i den syv mand store projektgruppe, der står bag den nye legeplads: Anders Christensen, Jens Spedtsberg, Knud Sand, Preben Klausen, Peter Schmidt, Birgit Antonsen og med Betina Boye som tovholder.

Gruppen blev etableret, da kommunen sendte en check på 790.000 kroner plus en "Hvad kan I tænke jer at få lavet for pengene"-opfordring til lokalområdet. Pengene, der kommer fra "Den grønne ordning" er en slags kompensation for at lægge nabolag til udskiftningen af de tre vindmøller på Klinkvej til nogle større af slagsen.

Kommunens opfordring resulterede i masser af forslag. Ikke alle var dog lige realistiske.

Der var også is i massevis, da børnene fik lov at tumle sig på den nye legeplads. Foto: Jim Hoff
Der var også is i massevis, da børnene fik lov at tumle sig på den nye legeplads. Foto: Jim Hoff

Hvad med Bilka

- Der kom rigtig mange gode bud, lige fra en Bilka over en biograf til en ny svømmehal. Listen var lang, forslagene gode, og da vi havde kigget det hele igennem, faldt vi for ønskerne om at gå i gang med følgende projekter: Ny legeplads ved skolen, ny legeplads i Langelund, BMX-bane i Grønbjerg, en 60 meter bane med længde/højdespringsgrav ved skolen og teltplads og muldtoilet ved eksisterende shelters, fortalte Karl Erik Lund.

To af projekterne, BMX-banen og teltplads/muldtoilet, er lavet af lokale frivillige, mens det er Blaabjerg Byg, der står bag de tre andre projekter, der sammenlagt løber op i 730.000 kroner. Derudover var der sat penge af til rådgivning og diverse andre poster.

Børnene, der får mest glæde af legepladsen, havde dog allerede taget den i brug en time før den officielle indvielse. I den time havde de også fornøjelsen af et besøg af en isbil, der sørgede for uddeling af gratis is ti deltagerne.

Ny legeplads indviet med masser af is

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce