Soldat fik højere straf for voldtægt til våd gensynsfest

Voldtægten fandt sted natten til lørdag 17. marts i en lejlighed på Fredericiagade. Arkivfoto

Soldat fik højere straf for voldtægt til våd gensynsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Hansen blev i Vestre Landsret i Viborg kendt skyldig i en voldtægt begået for et halvt år siden. Den 24-årige mand fik desuden skærpet sin straf fra byretten og skal nu sidde et år og to måneder i fængsel.

Vejle/Sommersted: En ung sønderjysk mand gik efter at blive frifundet for en voldtægt i Vejle.

Han fik i maj en dom på otte måneders fængsel ved Retten i Kolding, og den er nu blevet skærpet ved Vestre Landsret i Viborg. Her blev 24-årige Michael Hansen fra Sommersted idømt et år og to måneder.

Anklager Anne Amstrup-Kappel var tilfreds med udfaldet.

- Straframmen for voldtægt blev ændret i 2016, og ud fra det var min bedste overbevisning, at tiltalte i første omgang ikke blev straffet hårdt nok, sagde hun efter retssagen.

Den dømte nægter sig skyldig, og med hans forsvarer Jytte Thule Smidstrup gik de efter frifindelse.

Hun blev også hurtigt ophidset og stønnede undervejs. Men på et tidspunkt faldt hun hen, og så stoppede jeg.
Michael Hansen, dømte

De mødtes i militæret

I byretten var dommeren og de to domsmænd ikke enige, så både skyldsspørgsmål og strafudmåling skete ved et stemmeflertal. Men i landsretten nikkede alle i samme retning, og derfor faldt straffen hårdere ud.

Hændelsen fandt sted natten til lørdag 17. marts i en lejlighed på Fredericiagade.

Her havde beboeren inviteret de gutter, han delte værelse og blev venner med, da han frem til sidste efterår aftjente værnepligt på kasernen i Varde.

Udover dem var hans kæreste og deres fælles veninde med.

De drak øl, vin og shots, og før midnat tog flokken i byen. En 21-årige kvinde fra Bredebro var dog træt og fuld og tog efter kort tid tilbage for at sove. Her fandt overgrebet sted, forklarede hun for lukkede døre.

Hun ville jo gerne

- Han tager hendes bukser ned og stikker sin penis op i hende. Da hun vågner, går det til sin rædsel op for hende, men hun kan ikke stoppe det, blev hendes ord efterfølgende gengivet af anklagemyndigheden.

- Da jeg kom ud fra wc'et, virkede hun kåd. Jeg tænkte, at hun gerne ville have sex. Hun blev også hurtigt ophidset og stønnede undervejs. Men på et tidspunkt faldt hun hen, og så stoppede jeg, fortalte Michael Hansen derimod.

Soldaterkammeraterne og kvinderne blev afhørt i landsretten og fortalte atter om deres syn på aftenens begivenheder. De forklarede blandt andet, hvordan de samstemmende undrede sig over, at den dømte om natten forsvandt og tog hjem til sine forældre, hvor han få timer efter blev anholdt.

Michael Hansen arbejdede på daværende tidspunkt som konstabel i hæren, men måtte på grund af sagen opgive karrieren.

Soldat fik højere straf for voldtægt til våd gensynsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce