Varmepumpe-projekt er begyndt

Arbejdet med det nye vamrpumpeanlæg er godt i gang, og forleden kom der mere udstyr. Privatfoto

Varmepumpe-projekt er begyndt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejstrupholm Varmeværk er gået i gang med at opføre anlæg til to store varmepumper, der skal modvirke prisstigning.

Ejstrupholm: Opgaven med at levere to varmepumper med tilhørende anlæg til Ejstrupholm Varmeværk er givet til virksomheden Tjæreborg Industri i totalentreprise efter et udbud, og firmaet er gået i gang med arbejdet. Forleden var en stor kranvogn forbi med udstyr. Projektet skal stå klar til januar.

Investeringen i de nye varmepumper udgør 14 millioner kroner. Investeringen kan være tilbagebetalt i løbet af seks til otte år under forudsætning, af at der ikke kommer ny lovgivning, der ændrer grundlaget.

Årsagen til, at Ejstrupholm Varmeværk investerer i varmepumper er, at man vil afbøde en markant prisstigning. Baggrunden er, at en del varmeværker mister et tilskud, som de tidligere har fået for at stå klar med ekstra elforsyning til el-nettet, når vindmøllerne ikke kunne producere tilstrækkeligt.

Pumper afbøder stigning

Dette tilskud fjernes pr. 31. december i år, og det betyder for Ejstrupholm Varmeværk en manglende indtægt på omkring 3 millioner kroner. Den manglende indtægt vil umiddelbart betyde, at aftagere af fjernvarme skal betale cirka 4000 kr. mere for at opvarme et standardhus - men varmepumperne kan i nogen grad modvirke prisstigningen.

- Bestyrelsen for varmeværket har gennem lang tid været opmærksom på at denne situation kunne opstå, men det har ikke været muligt at handle, før den nye lovgivning var en kendsgerning. Umiddelbart efter at de nye regler blev kendt, indsendte varmeværket en ansøgning for at få del i en økonomisk pulje, der giver tilskud til etablering af eldrevne varmepumper. Værket er blevet tildelt et tilskud på 2 millioner kroner. Det er derfor besluttet at etablere varmepumper i forbindelse med de eksisterende solvarmepaneler. Varmepumperne kan udnytte noget af solvarmen fra panelerne og varmen i luften. Det er nedsættelsen af afgiften på el, der har gjort denne investering rentabel. For den enkelte forbruger vil de nye varmepumper være i stand til at minimere prisstigningen til omkring halvdelen - så merprisen pr. måned bliver cirka 175 kr. for et standardhus oplyser varmeværksformand Ernst Pold.

Varmepumpe-projekt er begyndt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce