Selvstyrehallerne er godt i gang

Hallerne bliver brugt til mange ting ud over de faste ugentlige træningstider for byens idrætsforeninger. I denne uge var der besøg af DGI-karavanens drengegymnastikdag. Det gik heller ikke stille af sig. Foto: Jim Hoff

Selvstyrehallerne er godt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Give Sundheds-. Idræts- og Kulturcenter har været i gang i et år. Der har været ujævnheder på vejen, men nu kører det.

Give: Der er masser af tegn på, at der sker noget med de to idrætshaller i Give.

Både i de ydre og på de indre linjer i hallerne er der sat spor fra et øget samarbejde omkring hallerne. Samarbejdet er et år gammelt og det er den nye forening GISK, Give Idræts-, Sundheds- og Kulturcenter, der i det daglige varetager samarbejdet i og omkring hallerne.

På de ydre linjer er resultaterne af samarbejdet tydeligt på Ikærhallen. Her er facaden blevet malet og generelt frisket op. På de indre linjer er der sket en del i begge haller.

I Søndermarkshallen er de gamle og tunge bander blevet skiftet ud med nye letvægtsmodeller. I Ikærhallen er man påbegyndt en udskiftning af møblementet i mødelokalerne og mødelokalerne har fået en general opfriskning. Musikanlægget i Søndermarkshallen er blevet skiftet ud og der er foretaget en opgradering af anlægget i Ikærhallen.

Og så er der som tidligere omtalt blevet ryddet op og ud i de alle hjørnerne i de to haller. Her har man fået ryddet ud i de ting, som godt kunne bruges senere, men som ikke har været i brug i årevis.

Vi har selv tanker om fremtiden, men er også lydhøre overfor forslag fra de daglige brugere. Derfor vil der blive oprettet et brugerråd, som skal være et direkte talerør mellem GISK og foreningerne, så vi kan få så tæt en dialog som muligt.
Michael Egsgaard

Selvfinansiering

Nogle af forbedringerne er finansieret af kommunen, mens andre ting har GISK selv skaffet pengene til.

- Men fælles for alle projekter er, at vi så vidt muligt bruger lokale håndværkere og samarbejdspartnere. Det er styrken ved at køre med selvstyre i hallerne, at vi på den måde har mulighed for at støtte lokale håndværkere og forretningsdrivende. Igennem årene har det jo også været dem, der støtter os i foreningerne på forskellig vis, siger Michael Egsgaard.

Han er formand for GISK og har Jacob Vestergaard som næstformand. De to har siddet for bordenden, da en af de helt store opgaver skulle løses: Fordelingen af haltider.

Det er et stort puslespil, hvor det handler om at fordele sol og vind lige i forhold til de mange foreninger og medlemmer, der gerne vil have tid i de to haller. Det har dog ifølge folkene bag fordelingsplanen været en god proces med stor lydhørhed og vilje til fælles løsninger fra foreningernes side.

Skub i planerne

Der er cirka 2400 medlemmer/brugere af hallerne og der er booket 100 timer fast hver uge. Dertil kommer kampe og stævner i weekenderne, så der er fuld knald på.

- Vi har fuld belægning i tidsperioden fra klokken 16.30 til 22.00. Det er dejligt, men omvendt er det også presset, for der er stort set ingen spillerum. Det har vi da også fortalt kommunen, ikke mindst for at få sat mere skub i visionsplanen for et samlet idrætscenter i Give med mere halkapacitet, siger Jacob Vestergaard.

Det første år har også budt på endnu en ydre ændring af Ikærhallen. Den er ikke særlig synlig fra Torvegade, men bevæger man sig ned langs hallen er den åbenlys: Der er kommet en større tilbygning.

Her holder fitnesscenteret "Kom & Træn" under Give GIF til. Det har trukket endnu flere folk til hallen.

- Vi er kommet langt, og det går den rigtige vej. Vi har opnået stor indbyrdes forståelse, så nu er der ro til det daglige arbejde, siger Michael Egsgaard.

Selvstyrehallerne er godt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce